Evin çatısında baz istasyonu!

Evinin çatısına su deposu yaptırdığını belirten vatandaş, su deposu yerine baz istasyonu kurdurunca mahallelinin tepkisini çekti.

Mahalle sakinleri, ellerinde pankartla önce Sakarya Adliyesinde sonra mahallede eylem yaptı. Evinin çatısına baz istasyonu diktiren vatandaş, mahalle sakinlerinin sert tepkisiyle karşılaştı. Çocuklarını dışarıya çıkarmaya korktuklarını kaydeden mahalle sakinleri, baz istasyonunun kaldırılması için eylem yaptılar.

Adapazarı ilçesi Maltepe Mahallesi\'nde bir evin üzerinde çalışma gören mahalle sakinleri, çalışmayı ev sahibine sorduklarında “Evimiz için su deposu yaptırıyoruz” cevabını aldı. Aradan zaman geçince yapılan eklentinin su deposu değil de baz istasyonu olduğunu anlayan mahalle sakinleri defalarca ev sahibiyle konuşmayı deneseler de bir sonuç alamadıklarını öne sürdü.

"Ben çocuğumu sokağa çıkarmak istemiyorum”

Ellerinde pankartla Sakarya Adliyesi’nde eylem yapan Maltepe Mahallesi sakinleri daha sonra mahallelerinde eyleme devam etti. Çocuklarını dışarıya çıkarmaya korktuklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Meltem Emine Tuncer, şöyle konuştu: “Sağlığımıza son derece zararlı olan ve hiç insanların fikri sorulmadan, bazı kişilerin kendi ihtiyaçlarını karşılamak için, baz istasyonu kurduğunu görüyorsunuz. Bu baz istasyonunun ne kadar zararlı olduğunu ben şahsen biliyorum ve komşularımda biliyor. Bu baz istasyonu okulun yanına koyulmayacak deniyor ancak burada insanlar çocuklar var. Okul olması şart değil. Ben çocuğumu sokağa çıkarmak istemiyorum.” Defalarca yetkili mercilere başvurduklarını belirten Muaviye Pekdemir ise, “Defalarca polis çağırdık, ancak polis geldiğinde evde yokmuşçasına kapıyı açmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Bir an önce mahallelerinden baz istasyonunun kaldırılmasını ve mahallenin dışında bir yere koyulmasını isteyen Maltepe Mahallesi sakinleri, gerekirse bu olayı mahkemeye taşıyacaklarını ifade etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]