Emekliler 250 liralık taksitlerle ev sahibi olacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), ülke genelinde evi olmayan emeklilerin konut edinmesini sağlamak amacıyla Valilik, Kaymakamlık ve Belediyeler ile yapılacak ortak çalışmalarla öne çıkan talepler doğrultusunda konut alıcısı ve arsa temin edilmesi şartıyla uzun vadeli 240 ay ve 250 liradan başlayan taksitlerle konutlar yapılacağını ve konut taleplerinin Türkiye Emekliler Derneği'nin şubelerine yapılacağını duyurdu.

Konuyla ilgili SakaryaRehberim.com mikrofonuna konuşan Türkiye Emekliler Derneği Sakarya Şube Başkanı Sinan Turan, "Bu bir devlet projesidir. TOKİ'den emeklilerimize 250 liralık taksitlerle ev sahibi olma imkanı. Bizim 21. genel kurulumuzda bunu Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamıştır. Hatta bize dedikleri şu emeklilerimizin sorunlarıyla ilgileniyorsunuz. Kaymakamlıkların ve belediyelerin görevlerini siz yapıyorsunuz. Bizim de daha önceki Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün arasında yapılan bir protokol var. Bu protokolde vilayet nezdinde TOKİ'nin Sakarya'da dar gelirli emeklilere yapacağı konutlardan Türkiye Emekliler Derneği üyelerine ayrılan kontenjandan bunla ilgili çalışma başlattık. Valilik nezdinde girişimlerimiz oldu. Yer talebinde bulunduk. 5 binlik talep vermiştik. 5 binlik talebin doldurulması istendi.

4 yılda yapılacak

Sakarya Emekliler Derneği Başkanı Sinan Turhan, AK Parti Milletvekili Mustafa İsen’le AK Parti İl Binası'nda görüştüklerini ve İsen’den müjdeli bir haber aldığını söyledi. Dernek Başkanı Turhan, görüşmenin 30 Ocak’ta gerçekleştiğini ifade ederek, “Bu görüşmede üyelerimiz için güzel sonuçlar elde ettik. Milletvekili Mustafa İsen bize, ‘Size müracaat edenlere, bu müjdeli haberi verebilirsiniz, bizim iktidarlık dönemimizde bu evler yapılacak. 4 yıl içinde evler teslişm edilecek. Önce acil eylem planı ardından evlerin teslimi’ dedi. Bizde ev için müracaat eden üyelerimize müjdeli haberi verdik” dedi.

Nereye yapılacak?

TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın açıklamalarına da değinen Başkan Turhan, “TOKİ birçok ilde müracaat alıyor. TOKİ bu illerde arsa arayışına başladı. Ülke genelinde yılda 200 bin konut talebi bekleniyor Şu anda için bu sayı 96 bin başvuru yapılmış. TOKİ 5 yılda 1 milyon evsiz emekliyi ev sahibi yapmak istiyor. Evlerin yapılacağı yerler için büyük spekülasyonlar yapılığı için yer konusunda herhangi bir açıklama yapılmıyor. Basında AFAD arazisine evlerin yapılacağı söyleniyor. Biz belediyenin AFAD ait olan araziyi vereceğini düşünmüyoruz. Zaten orası yetmez" ifadelerini kullandı.


8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]