Evi Keneler Bastı!

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde bir evi adeta istila eden keneler, ev halkından 2 kişiyi ısırdı. Kenelerin ısırdığı kişiler, hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Arifiye'nin Nehirkent beldesi Abdi Bey mahallesinde Abdurrahman Sayın'a ait evi, keneler bastı. Evin her tarafına dolan keneler, hane halkından Nevriye Sayin (24) ile Firdevs Topçuoğlu'nu (27) vücudunun çeşitli yerlerinden ısırdı. Hemen Sakarya Toyotasa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne kaldırılan kişiler, muayene edildikten sonra taburcu edildi. Ardından Arifiye İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, evde ve bahçede incelemelerde bulundu.

Valilik Kriz Merkezi'ni arayarak durumu anlatan Abdurrahman Sayın, "Avlunun her tarafı kene dolu. Hanımın parmağı şişmiş. Bu bütün köyü sararsa ne olacak? Gelinsin, bir inceleme yapılsın. Kene dalga geçilecek bir şey değil. Cumartesi günü hanım aramış; dalga geçer gibi cevap vermişler" diyerek tepki gösterdi.

Kamer Sayın da, Valilik Kriz Merkezi yetkililerine tepki göstererek, "Herhalde gazeteleri okumuyorlar. Keneden insanların öldüğünü bilmiyorlar. Herkesi aradık, aramadığımız kimse kalmadı. Belediyeden ekip geldi biraz ilaç sıktı, ben bu kadar yapabilirim, 'Büyükşehir'i arayın' dediler" dedi.

Nevriye Sayın da, "Kriz merkezini aradığımda yetkili bana, 'kene o kadar zararlı mı dedi' " ifadelerini kullandı. 76 yaşındaki Remzi Topçuoğlu ise, "Keneler kızımı ısırdı, hastaneye götürdük. Gelinimi ısırdı. Duvarlarda geziyorlar. Korkudan uyuyamıyoruz. Evin içinde çok var, çok var" diye konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]