Ev alacaklara kötü haber

Şehirde kat sınırının üç kata çıkarılmasının ardından inşaatlar hızlandı. Havalarında iyi gitmesiyle yoğunluk yaşayan bazı beton firmaları, çimento fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek hazır betona zam yaptı. İki yıl içinde ikinci kez yapılan zamla birlikte daha önce 125 lira olan C-25 hazır betonun fiyatı 132 liraya kadar yükseldi. Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş, konut satışlarının oldukça durgun olduğunu, beton firmalarının zammı ne kadar devam ettirebileceğini merak ettiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanmak ilçe belediyelerine gönderilen yeni imar planları ile 3 kata izin verildi. Kat sınırının 2’den 3’e yükselmesi ile daire fiyatlarının düşeceğini zanneden vatandaşlar ise umduğunu bulamadı. Arsa fiyatlarının yükselmesi konut fiyatlarını da arttırdı. Kat sınırının 3'e çıkarılması nedeniyle özellikle Serdivan'da inşaatlar hızlandı. Yoğunluk yaşayan beton firmaları, hazır betonda zam yaptı. Firmalar, artışa gerekçe olarak çimentoya yapılan zammı gerekçe gösterdi.

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş, konut satışlarının durgun olduğu dönemde hazır betona yapılan zammın uygun olmadığını savundu. İnşaat maliyetlerinin arsa paylarından dolayı arttığını kaydeden Savaş, hazır betona yapılan zammın konut fiyatlarını etkileyeceğini belirtti. Savaş, şunları söyledi; "Satışlarda çok durgunluk var. Yok gibi bir şey. Ayda 2-3 daire satan 1 taneyi zor satıyor. Çok büyük firmalar zorlanmıyor. Küçük firmalar zorlanıyor. Vatandaş yaşanan sıkıntılardan bitmemiş daire almıyor. Konut faizleri yüksek vatandaş alamıyor.Maliyetler arsa paylarından dolayı daha da arttı. Birden duran inşaatlar hızlandı. İnşaatın hızlanması arsa sahiplerine yaradı. Daha da zengin oldular. Eski sistem daha iyiydi. Çatı katı ve bodurumu kaldırdılar. Zemin katlara balkon vermiyorlar. Bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Betona yapılan zam maliyetleri etkiler. Ancak bu durgunlukta betoncular bu zammı ne kadar devam ettirir bilemiyorum."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]