EUROTEM, Sakarya'ya ikinci fabrikayı kuruyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Taedong Jeon ile bir araya geldi.

Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Taedong Jeon ve beraberindeki heyet ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, “Şehrimizi ileri teknoloji sanayi yatırımlarıyla buluşturmanın yanında kadim medeniyet perspektifimize uygun bir şehircilik anlayışını da projelerimize dahil ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hyundai ROTEM şirket yöneticisi Hyo Chul Ahn, Hyundai EUROTEM Genel Müdürü Jeong-Hoon Kim ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’in de hazır bulunduğu görüşmede Başkan Toçoğlu, Sakarya’da gelişen sanayi alanında bilgiler verdi; şehrin sahip olduğu sosyal zenginlik ile büyüdüğünün altını çizdi.

"Ekonomik Alanda Gelişmeler Sürecek"

Ziyarette söz alan Başkonsolos Taedong Jeon şu ifadeleri kullandı; “Hyundai EUROTEM fabrikası raylı sistemde önemli çalışmalara imza attı. Sakarya’nın ekonomik alanda daha da kalkınmasını sağlayacak çalışmalar söz konusu. Bunları yakından izliyoruz. Yaklaşık üç senedir Türkiye’de bulunuyorum. Türkiye’de en çok sanayi alanına ihtiyacın olduğunu gördüm. Türkiye’nin çevresindeki Suriye, Sudan ve Irak gibi ülkelerden sanayisinin daha gelişmiş olduğunu görüyoruz.  Sakarya’da da yerel yönetimlerin ilgisi ile Organize Sanayi Bölgeleri’nin geliştiği de görülüyor.”

10 Organize Sanayi Bölgesi

Başkonsolos Taedong Jeon’a Sakarya hakkında bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin yüzde ellisi tarım alanı. Sakarya, sanayi alanında Toyota, Eurotem, Otokar, Tüvasaş,  Türk Traktör ve Başak Traktör gibi birçok önemli fabrikayı bünyesinde bulunduruyor. Şehrimiz bu fabrikalar sayesinde ihracat sıralamasında üst sıralarda bulunuyor. Şuan da faaliyet gösteren üç tane organize sanayi bölgemiz bulunmakta. Diğer üçü ise kuruluş aşamasında; çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz Sakarya’da organize sanayi bölgesi sayısını 10’a çıkarmak.  Ayrıca Karasu’da Otomotiv Sanayi İhtisas Bölgesi oluşturacağız.  İlçe limanımızda da çalışmalarımız devam ediyor. Sakarya’yı her alanda geliştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

İkinci Fabrika

Hyundai EUROTEM Fabrikasının çalışmaları hakkında bilgi veren Hyundai EUROTEM Fabrikası Genel Müdürü Jeong-Honn Kim ise, “Raylı sistem ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Sakarya’da bugüne kadar Türkiye adına çok önemli yatırımları hayata geçirdik. İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne raylı sistem ürettik. 68 raylı sistem aracı İstanbul’da faaliyete geçecek. Sakarya’da ikincisini kuracağımız 200 bin metrekarelik fabrikamız için de yer tahsisi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. Programın sonunda Başkan Zeki Toçoğlu, Başkonsolos Taedong Jeon’a üzerinde Sakarya’yı tanıtan motiflerin bulunduğu minyatür çalışmasını hediye etti.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]