Et Balık Kurumu'nun tezgahları boş kaldı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala üreticilerin hayvanları Et ve Balık Kurumu yerine canlı hayvan pazarlarına göndermeleri kurumu sıkıntıya düşürdü.

Yaklaşık 10 gündür satış reyonlarında kırmızı et satamayan satış mağazaları günlerdir zarar ettiklerini dile getirdiler.

Kasaplara oranla daha uygun fiyata et satan Et ve Balık Kurumu satış reyonlarına et almak için gelen vatandaşlar elleri boş dönüyor. Son on gündür sadece tavuk eti ve tavuk ürünleri satan satış mağazalarının kırmızı et tezgahları boş kaldı.

Durumun kendilerini hayli sıkıntıya düşürdüğünü anlatan Et ve Balık Kurumu Adapazarı Çarşı Mağazası sorumlu müdürü Mahmut Çarboğa, “Yaklaşık on gündür satışlarımız ciddi şekilde etkilendi. Vatandaş tezgahlarımıza baktığında et göremiyor. Ülke genelinde ciddi bir et sıkıntısı olduğu kanaatindeyiz. Bunun sebebi ise Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile hayvan üreticilerinin hayvanlarını bize değil de kurban pazarına götürmesi” şeklinde konuşarak yaşanan kırmızı et sıkıntısını dile getirdi.

Kurban Bayramı\'nın bitmesinin ardından durumun düzelmesini beklediklerini kaydeden Çarboğa, hem kaliteli hem de ucuz et satışlarına devam edeceklerini kaydetti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]