Esrarengiz Banka Soygunu!

Özel bir bankaya ön kapısından giren kimliği belirsiz kişiler, kasa odasında tüm kasaları karıştırdı. Şahısların ne kadar para aldıkları incelemeler sonrasında ortaya çıkacak.

Olay, sabaha karşı Dörtyol Sanayi Çarşısı'nda faaliyet gösteren bir bankada meydana geldi. İddiaya göre, bankanın ön kapısını anahtarla açan kişi ya da kişiler bankanın içine girdikten sonra açılış şifresini girip alarm sistemini etkisiz hale getirdi. Alarm sisteminin devre dışı kalmasının ardından ATM'lerin kasalarının da yer aldığı kasa odasına ulaşan hırsızlar kasaları karıştırdıktan sonra olay yerinden kaçtı.
Her Yerde Parmak İzi Araması Yapıldı

Olay sabah bankanın genel merkezinde bulunan güvenlik biriminin gündüz güvenlik şifresinin girilmesi nedeniyle bankanın açık olduğunu bildirmesiyle ortaya çıktı. Güvenlik elemanları banka yöneticilerine durumu bildirince olay yerine polisler geldi. Polis, bankada çalışanların hiçbir şeye dokunmasına izin vermeyerek, olay yeri inceleme ekiplerinden yardım istedi. Bankaya gelen olay yeri inceleme ekipleri bankanın giriş kapısından başlayarak kasa odası ve kasalara kadar her yerde parmak izi araması yaptı. Polis, son olarak banka müdürü, müdür yardımcıları ve bankada çalışan tüm personelden el subabı ve parmak izi aldı. 
İstanbul'dan Kasa Uzmanları Gelecek

Bankaya para yatırmaya gelen vatandaşlar da bankanın soyulduğunu öğrenince kısa süreli bir şok yaşadı. Vatandaşlar, "bankanın soyulduğunu yeni öğrendiklerini ve güvenliği üst düzey olduğuna inandıkları bir bankada soygunun nasıl yapıldığına bir anlam veremediklerini" söyledi.

Soygunla ilgili bir açıklama yapılmadı. Polis soygunun bankanın güvenlik şifresini bilen şahıslar tarafından yapılmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Yapılan incelemede kasalardan birinin açılıp para alınmadığı diğer kasanın ise kilidinin kurcalandığından açılamadığından ne kadar para alındığı tespit edilemedi.

Bankadan ne kadar para alındığı İstanbul'dan gelecek kasa uzmanlarının incelemesi sonrasında ortaya çıkacak.  
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]