Esrar Satıcılarına Rekor Ceza

Sakarya'da, örgüt kurarak organize bir şekilde uyuşturucu sattıkları iddiasıyla polis tarafından yakalanan 29 kişi ile aranan 8 kişi hakkında dava açıldı. 37 kişi hakkında, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde toplam bin 113 yıl hapis cezası isteniyor.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından 2007 Aralık ayında esrar satıcılarına yönelik "Med-cezir" operasyonu yapıldı. Operasyonda yakalanarak tutuklanan 29 kişi ile aranan 8 kişi hakkında rekor hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklu bulunan çete lideri 20 yaşındaki Y. A. hakkında 11 yıldan 33 yıla kadar hapis, örgüt üyesi olarak uyuşturucu ticareti yapan 36 kişi hakkında ise ayrı ayrı 11 yıl ile 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığı belirtildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şubesi ekipleri tarafından 6 aylık takibin sonucunda 3 Aralık 2007 tarihinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda örgüt lideri Y. A. ile örgüt üyesi oldukları iddia edilen 28 kişi yakalanmıştı. Sanıkların uyuşturucu ticareti yaptıkları polis kamerasıyla görüntülenmişti. Şahıslarla birlikte 135 gram esrar maddesi ile bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmişti. Örgüt kurarak uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yakalanan 29 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Firari 8 kişinin yakalanması için başlatılan çalışmalar ise devam ediyor.

16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]