Esnaftan emniyete MOBESE desteği

Sakarya\'da SEBADER üyesi esnaf, çok sayıda kafenin bulunduğu caddeyi gece görüşüne sahip, plaka takibi yapabilen 6 MOBESE kamerasıyla donattı.

Serdivan Bağlar Caddesi Kafe ve Restoranlar Derneği (SEBADER) üyesi esnaf, çok sayıda kafenin bulunduğu caddeye konuşlandırdıkları gece görüşlü, plaka takibi yapabilen 6 MOBESE kamerasını İl Emniyet Müdürlüğüne hibe etti.

SEBADER üyesi esnaf, asayişin korunması amacıyla iş yerlerinin bulunduğu Bağlar Caddesi\'ne son teknoloji MOBESE kameraları yerleştirdi. İl Emniyet Müdürlüğünde görevli personel, MOBESE merkezine bağlı kameralarla caddeyi 24 saat gözetim altında tutuyor.

SEBADER Başkanı Huzur Zan, kendi mal güvenliklerinin yanı sıra çevrenin de emniyetini sağlamak için caddeyi kameralarla donattıklarını söyledi. 

"Üyelerimizle kamera sistemi kurmayı planladık" diyen Zan, "Bu konuyla ilgili düşüncelerimizi İl Emniyet Müdürlüğüyle paylaştık. Bize çok yardımcı oldular. Tüm teknik malzeme ve kamera teminini biz sağladık, bundan sonraki sistem ve takibini İl Emniyet Müdürlüğü yapacak. Sakarya\'da ilk defa esnafla emniyet işbirliğiyle örnek proje oldu" diye konuştu.

Sistemin, caddeyi gece gündüz izleyebilecek hakim noktalara kurulduğunu ifade eden Zan, kameraların gece görüşlü olduğunu, plaka takibi yapabildiğini ve 360 derece görüntü alabildiğini anlattı.

Zan, kafe ve restoran sahiplerinin bir araya gelerek kurdukları derneğin 11 üyesi olduğunu belirterek ,"SEBADER olarak kamu kurumlarıyla irtibat içindeyiz. Bu çatı altında kurum ve kuruluşlara sesle ulaşabiliyoruz. Onlar için de bu gayet kolay oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]