"Esnafın yaşadığı sorun dipsiz bir kuyu"

MHP Sakarya Milletvekili Prof.Dr. Münir Kutluata beraberindeki MHP heyetiyle Zirai Aletler sanayi sitesinde esnaflarla bir araya geldi.

Sanayiye ATM ve PTT isteyen esnaflar, kapalı olan sanayi caddesi kavşağının açılmasını istedi. Kutluata, açılması istenen kavşakta incelemede bulunarak, “Taleplerinizin yerine gelmesi için gerekeni yapacağım”dedi.

Adapazarı İlçesi

MHP Sakarya Milletvekili Prof.Dr. Münir Kutluata, İl Başkanı M.Levent Bülbül, Adapazarı İlçe Başkanı Hasan Pınarcı, İl-İlçe yöneticileri ve Adapazarı Belediye meclis üyeleriyle birlikte Zirai Aletler Sanayi sitesini ziyaret ettiler. Kutluata ve beraberinde ki MHP’li heyet ilk olarak Adapazarı Zirai Aletleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinin konuğu oldu. Kooperatif Başkanı Fevzi Yağdıran sanayinin sorunlarını Kutluata’ya anlattı.

Kavşak Sorunu

Yağdıran sanayinin ekonomik durumu hakkında bilgiler verirken, oto pazarının kurulduğu sanayi caddesinin yolunun kapalı olduğunu anlattı. Kapalı yolun açılmasını istediklerini anlatan Yağdıran, “Sanayimizin girişi olan kavşak maalesef kapandı. Kuzeyden gelen vatandaşın sanayiye girmesi için uzun bir mesafe Kuzey Terminal kavşağından U dönüşü yapması gerekiyor. Vatandaş bu yüzden sanayiye gelmekten vazgeçiyor” dedi.

Eski günler

Kapalı kavşağın Güneşler sapağı ve Süleymanbey Köyü kavşağını etkilediğini anlatan Yağdıran, “Karasu yolu ve Kuzey Terminal kavşakları arasında kalan sanayimizin girişi olan can damarı şuan tıkalı. Bu yolun açılmasını istiyoruz” dedi. Daha sonra sanayide iş potansiyelinin zayıf olduğunu söyleyen esnaflar, köylünün artık sanayiye gelmediğini, söyledi. Esnaf ayrıca eski günleri mumla aradıklarını ifade etti.

Tek tek not aldılar

Münir Kutluata ile sohbet eden esnaflar, stajyer öğrenci ücretlerinin esnaf tarafından karşılanmasının esnafa yük olduğunu söyledi. Sanayide sadece bir banka ATM’si bulunduğunu anlatan esnaflar, bankaların ATM sayısını sanayide arttırmasını isterken, PTT’nin de sanayide bir şube açmasını istediler. Kutluata ve İl Başkanı Bülbül, esnafların bu taleplerini tek tek not alarak dikkatle dinledi.

"Alternatif Sunalım"

Kooperatif Başkanı Yağdıran ve esnafları dinleyen Kutluata, kapalı kavşak konusunda, hazırlık yapılmasını önerdi. Kutluata, “Bu işin uzmanı bir arkadaşa inceleme yaptırıp ne yapılır, ne istenebilir hazırlanması gerekir. Açılsın demekle olmaz. Alternatif bir taslak, öneri hazırlayalım, ne istediğimizi bilelim” dedi. Bunun üzerine Adapazarı İlçe Başkanı Hasan Pınarcı tarafından çalışmalar başladı.

Köylünün sorunları

Banka ATM’si ve PTT şubesi gibi taleplerle ilgili üzerine düşenleri yapacaklarını söyleyen Kutluata, “Bu taleplerinizle ilgileneceğimden şüpheniz olmasın. Asıl sorun iktidarın görmezden geldiği darda olan ekonomidir. Köylü gelmiyor dediniz. Mısır para etmiyor. Tarlada ürün yok. Fındıkla ilgili çalışmalarımız uyarılarımızı da dinlemediler. O paralar yağmur gibi buralara, Uzunçarşı’ya, esnafa, pazarcıya yağacaktı” ifadelerini kullandı. Kutluata, “Bugün esnafın, çiftçinin, işçinin ve emeklinin yaşadığı sorunlar dipsiz bir kuyuya dönüştü” dedi. Konuşmaların ardından esnafları gezen Kutluata ve beraberindeki MHP’li heyet son olarak kapalı olan sanayi kavşağının bulunduğu bölgeye giderek tespitlerde bulundu. Kutluata, bölgede inceleme yapmasının ardından konuyla ilgileneceğini anlatarak sanayiden ayrıldı.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]