Esnafın korkulu rüyası oldular

Adapazarı\'nın Karaman Mahallesi’ndeki Mavi İş Merkezinin 2. katını depo olarak kullanan esnafın dükkânlarına giren kimliği belirsiz kişiler, çok sayıda malzemeyi çalarak kayıplara karıştı.

Deprem sonrası hak sahipleri için devlet tarafından yapılan dükkânlar, bir süre önce Afet İşleri Müdürlüğü tarafından iade etmek isteyenlere paraları ödenerek geri alındı. Bu dükkanların yanında, sahipleri tarafından iade edilmeyen ancak bölgedeki durgunluk nedeniyle depo olarak kullanılan bazı işyerleri, son günlerde hırsızların uğrak yeri haline geldi. İlgisizlik ve bakımsızlık yüzünden, mekânsızların gece konakladıkları yer haline gelen bölgedeki iş merkezleri, hırsızlar tarafından en fazla tercih edilen yerlerin başında geliyor.

Önceki gün bir işyeri sahibinin depo olarak kullandığı dükkana giren kişi ya da kişiler, bazı eşyaları çaldı. İşyeri sahibinin haber vermesiyle olay yerine gelen polis inceleme yaptı. Bölgedeki esnafdan bazıları, Mavi İş Merkezi\'nin 2. katına çıkmaya korktuklarını belirterek, “Burada dükkanı olanlar ve buraları depo olarak kullananlar var. Ancak binanın ikinci katına çıkamıyoruz. Çünkü korkuyoruz. Neyle karşılaşacağımız belli değil. Mekansızlar buraları mesken tuttu. Bazı arkadaşlarımızın dükkanları soyuluyor. Yetkililerin önlem almasını istiyoruz. Bu dükkanlar bölge için çok tehlikeli bir hale geldi” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]