Esnaf ve Sanatkarlar ibra etti

S.S Adapazarı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 59 Olağan Mali Genel Kurulu Kristal Salon\'da yapıldı. Mali Genel Kurul\'un Divan Başkanlığı Doğu Marmara Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yılmaz yaptı.

Mali Genel Kurula çok sayıda esnaf ve sanatkar katılırken SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Muhtarlar Odası Başkanı Erdal Erdem, Halk Bankası Adapazarı Şube Müdürü Özgen Kahyaoğlu, Bosna Caddesi Şube Müdürü Jale Bayram, Arifiye Şube Müdürü İbrahim Elçin, çok sayıda Oda ve Kooperatif Başkanları ve üyeleri de Başkan Hayri Balaban ve yönetimini yalnız bırakmadılar.

S.S Adapazarı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Müdürü Mücahit Şebin’in okuduğu faaliyet raporlarını, gelir ve gider raporlarını üyeler ibra ettiler. Hayri Balaban ve ekibi böylece tekrar güven tazelediler. Genel Kurulda bir konuşma yapan SESOB Başkanı Hasan Alişan Esnaf ve sanatkarlara sağlanan düşük faizli kredilerin sıfır faizle verlimesi gerektiğinin altını çizdi. Halk Bankası Adapazarı Şube Müdürü Özgen Kahyaoğlu da kürsüye çıkarak selamlama konuşması yaptı. Son olarak kürsüye gelen Adapazarı Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayri Balaban, Mali Genel Kurulda kendilerine güvenen ve ibra eden üyelerine teşekkür ederek Sakarya’da 2014 yılı içerisinde 402 esnafa 22 milyon kredi verdiklerini söyledi.

Başkan Hayri Balaban, 2015 yılında esnafa 5 yıl vadeli yüzde 5 faiz oranı ile 40 milyon TL kredi kullandırmayı hedeflediklerini belirtti. 1957’den buyana esnafı bankalara veya yüksek faizli kredilere muhtaç bırakmadan kredilendiren bir kurum olduklarını ifade eden Balaban, “Adapazarı esnafını 1957 yılından beri kredi yönünden en iyi şekilde destekliyoruz. 2009 yılından beri her yıl daha yüksek kredi vereceğimizin sözünü tutuyoruz. 2013 yılında 371 esnafımıza 20 milyon kredi vermiştik, 2014 yılında ise 402 esnafımıza 22 milyon kredi verdik. Kooperatif olarak verdiğimiz krediler diğer kredi kurumlarından devlet destekli olduğu için daha düşük. Yüzde 5 yıllık faizle esnafımıza 1 yıldan 5 yıla kadar vadeli kredi veriyoruz” diye konuştu.

Esnafın krediye olan ilgisinden de bahseden Başkan Hayri Balaban, “Esnafın krediye olan ilgisi oldukça fazla. Kooperatifimizin verdiği düşük faizli krediyi esnaf raflarını doldurmak için, işini büyütmek için kullanıyor ve yoğun bir talep gösteriyor. Bunun en önemli sebepleri arasında kredi faizinin düşük olması ve vadenin uzak olmasıdır. Esnaf Kredi Kooperatifi esnafın aile kurumudur” dedi.

Esnafın kooperatiften kullanacağı kredi limitinin 150 bin TL olduğunu, iş yeri, ekipman ve araç alımlarında 250 bin TL’ye kadar kredi verebildiklerini belirten Balaban, esnafın borcu zamanında ödeme konusunda hoşgörülü olduğunu ve herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Genel Kurulun ardından davetlilere çeşitli hediyeler dağıtıldı ve hep birlikte yemek yendi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]