Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun SATSO'yu ziyaret etti

Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı ve TOBB Yönetim Kurulu Eski Başkanı Ali Coşkun Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u ziyaret etti.

SATSO Yönetim Kurulu Eski Başkanlarından Erol Öztürk ve SATSO yeni dönem yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Eski Bakan Ali Coşkun, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ile Sakarya ve ülke ekonomisi üzerine istişarelerde bulundu. Coşkun konuşmasında ülkemizde sivil toplum örgütlerinin siyasi partiler kadar büyük bir önem taşıdığına değinerek özellikle oda ve borsaların belli bir kanun çerçevesinde olması ve temsil ettiği kesim itibariyle ciddiyetinin bir kat daha arttığına dikkat çekti.

Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı ve TOBB Yönetim Kurulu Eski Başkanı Ali Coşkun, “22 yıl odalara hizmetim geçti. TOBB manevi bir yuvaydı benim için, hala da öyledir. İnsanın doğduğu doyduğu durduğu yer çok önemlidir Bu anlamda durduğum yere aitliğimin bir göstergesi olarak odalarla hala iletişime önem veriyorum. Sayın Kösemusul ve yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. Sakarya’nın ekonomik gelişimi üzerine değerlendirmelerde de bulunan Coşkun, “Sakarya her dönem önemli bir kent olmuştur. Özellikle sanayi alanında son yıllarda hızlı bir gelişim gösteriyor. Emeği geçenler şükranlarımızı sunarız. Sakarya İstanbul’u da arkasına alıp Anadolu’ya açılarak İstanbul’un ön bahçesi olabilir” dedi.

Sakarya\'daki OSB\'ler

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sakarya’nın sosyo ekonomik durumu ve son zamanlardaki gelişmeleri hakkında bilgi verdi.Organize Sanayi Bölgelerine ağırlık vererek düzenli bir sanayileşmeden yana olduklarını belirten Kösemusul, 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin tam kapasite ile faaliyet gösterdiğini belirterek Hendek, Söğütlü, Ferizli, Kaynarca, Geyve’deki OSB’lerin tamamlanması ve faaliyete geçmesi ile toplam 10 Organize Sanayi Bölgesi olacağını ve bu minvalde disiplinli gelişmenin devam edeceğini ifade etti. Kösemusul, ayrıca Türkiye’de ilk olarak gerçekleştirdikleri projelere de değinerek, “ Sakarya İhracatını Geliştirme Projesi Türkiye’de diğer illere örnek teşkil edecek önemli bir çalışmamızdır. İlimizde faaliyet gösteren firmaların ihracata yönelmeleri ihracat yapan firmaların gelişmeleri ve sağlıklı bir ihracat algısı yaratmak için başlattığımız söz konusu proje bir rol model olmuştur. Üniversite Sanayi işbirliğine çok önem veriyoruz, üniversitemizle başlattığımız 3+1 ve 7+1 eğitim projeleri ile üniversite öğrencilerinin iş dünyasını yakından tanımaları ve teoride öğrendiklerini uygulamaya doğru bir şekilde aktarmalarını sağlamak adına büyük önem taşıyor. Bunu Türkiye’de ilk gerçekleştiren il Sakarya’dır. Projeleri üretmek kadar onları başarılı bir şekilde devam ettirip sonuçlandırmak ve sonraki çalışmalara da temel oluşturacak nitelikte geliştirmek de önemlidir. Biz faaliyetlerimizi bu anlayış üzerine kuruyoruz.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası’nda adının verildiği “Ali Coşkun Konferans Salonu’nu da gezen Eski Bakan Coşkun memnuniyet ve teşekkürlerini iletti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]