Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, STB'de

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve SATSO Eski Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk Sakarya Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulunu ziyaret etti.

Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir hazır bulundu. Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sakarya Ticaret Borsasının faaliyetleri hakkında eski Bakan Ali Coşkun’a bilgiler verdi.

Ziyarette Cevdet Mete, 2014 yılı içinde STB’nin Sakarya’da Canlı Hayvan Borsacılığını başlatacağını belirterek, “Şu an binamız dahil olmak üzere elektronik altyapımızı tamamladık. Prosedür gereği tamamlanması gereken birkaç ufak eksikliği de en kısa zamanda tamamlayarak inşallah 2014 yılı içinde Canlı Hayvan Borsacılığı hayata geçireceğiz” dedi.

Canlı Hayvan Borsacılığı

Cevdet Mete Canlı Hayvan Borsacılığı için Sakarya’da hayvancılıkta kayıt dışılığın önlenmesi için çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Cevdet Mete ayrıca borsa tarafından önümüzdeki dönemlerde hayata geçirilmesi planlanan piyasalarda fiyat istikrarı sağlayacak olan Lisanslı Depoculuk konusunda fizibilite çalışmalarının başlandığını ifade etti.

Ali Coşkun borsaların üretici tüccar için önemli bir kurum olduklarını belirtip, Lisanslı Ülkemizin, gelişmiş ülkeler gibi sağlam ve dinamik bir yapıya kavuşturulabilmesi bakımından üretimden tüketime kadar çağdaş kurumların oluşturulması gerektiğini söyleyerek, borsalara da bu anlamda önemli görevler düştüğünü ifade etti.
Ziyaret Sakarya ekonomisi ve ilin şu an ki mevcut durumunun değerlendirilmesinin ardından sona erdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]