Eski eşini öldüren zanlıya ağırlaştırılmış müebbet

Pamukova ilçesinde 1 yıl önce hamile olan eski eşini öldüren O.S. ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Pamukova\'da geçen yıl 18 Ekim\'de başka biriyle evlenen eski eşi Nesrin Ç.\'yi tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi\'nde yargılanan O.S\'nin karar duruşması yapıldı. \'Kasten adam öldürmek\', \'tehdit\', \'konut dokunulmazlığını ihlal\' ve \'silah kanununa muhalefet\' suçlamalarından yargılanan  O.S., son savunmasında öldürdüğü eski eşinin hamile olduğunu bilmediğini öne sürdü. pişman olduğunu belirten O.S; "Yastık altında silahı bana çekti. Ben de silahı çekip kendisini vurdum. Çok pişmanım" dedi.

Sanık avukatı ise müvekkilinin tahrik altında cinayeti işlediğini ileri sürerek; "Müvekkilim eski eşinin hamile olduğunu bilmiyordu. Olay sırasında maktulün üzerinde battaniye vardı. Bu şekilde hamile olduğunu anlaması mümkün değil" diye konuştu.

Ağırlaştırılmış müebbet

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık O.S\'yi adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Suçun hamile kadına karşı işlenmiş olması sebebiyle sanığın cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi. Sanığa ayrıca, tehdit suçundan 1 yıl, konut dokunulmazlığından 1 yıl ve silah kanununa muhalefet suçundan da 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Pamukova\'da meydana gelen olayda, O.S., başka biriyle dini nikahlı olarak yaşayan 38 haftalık hamile eski eşi Neslihan Ç.\'yi tabancayla vurarak öldürmüştü. Neslihan Ç.\'bin karnındaki bebek, annenin ölümünden 35 dakika sonra Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi\'nde sezaryenle alınmıştı. Bebek, kaldırıldığı Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi\'nde 3 gün sonra yaşamını yitirmişti.

Sakarya'da geçen sene doğumuna bir gün kalan eski eşini tabancayla vurarak öldüren O.S. (39) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Aynı saldırıda ölen annesinin karnından sezaryenle alınan ancak 3 gün sonra hayatını kaybeden bebek için ise yasa gereği ceza verilmedi. Gerekçe olarak da ‘henüz doğmamış olması' gösterildi. Davayla ilgili son kararı Yargıtay verecek.

Pamukova’da 18 Ekim 2012 tarihinde 38 haftalık hamile Neslihan Ç. (32), eski kocası O.S. tarafından tabancayla vuruldu. Hayatını kaybeden anne, bebeğin yaşatılması için hastaneye kaldırıldı. Bebek, annenin ölümünden 35 dakika sonra Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde sezaryenle alındı. Tıp tarihine geçecek müdahalelerle hayata döndürülen bebek, ancak 3 gün dayanabildi. Katil zanlısı O.S. ise cinayetten 9 gün sonra İstanbul’da yakalanarak tutuklandı.

O saldırıda ölen bebek için ceza verilmedi

‘Kasten adam öldürmek’, ‘tehdit’, ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ ve ‘silah kanununa muhalefet’ suçlamalarından Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan O.S., dün karar duruşmasına çıktı. Sanık, son savunmasında öldürdüğü eski eşinin hamile olduğunu bilmediğini öne sürdü. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, O.S.’yi adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Suçun hamile kadına karşı işlenmiş olması sebebiyle sanığın cezası ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrildi. Sanığa ayrıca, tehdit suçundan 1 yıl, konut dokunulmazlığını ihlalden 1 yıl ve Silah Kanunu’na Muhalefet suçundan da 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Aynı saldırıda ölen annesinin karnından sezaryenle alınan ancak 3 gün sonra ölen bebek için ise saldırıda ‘henüz doğmamış olması’ nedeniyle yasa gereği ayrı bir ceza verilmedi.

"Kişilik doğumla başlar"

Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, ceza hukukunda kişiliğin doğumdan itibaren başlaması nedeniyle doğmamış çocuklar için ceza öngörülmediğini söyledi. Konunun tartışılabileceğini ifade eden Kalabalık şöyle konuştu: “Çocuk doğduktan sonra öldüyse ölüm sebebi Adli Tıp raporuyla tespit edilebilir. Eğer çocuğun ölümü fiille ilgiliyse ayrı bir ceza verilebilir. Amerika’da İnsan Hakları Sözleşmesi ‘hayat, doğumdan önce başlar’ diyor. Ancak Medeni Kanun’a göre ‘doğmamış insan henüz kişiliği başlamamış bir insandır’. Kişilik doğumla başlar. Ana rahmindeki çocuğun hayatına son verilmesi tartışılabilir.”

Cinayete ilişkin savcılığın hazırladığı iddianamede, saldırıda ölen bebekle ilgili yasa gereği ceza talep edilmedi. Kaynak olarak da 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 28/1 Maddesi gösterildi. İlgili maddede şöyle deniliyor: “Kişilik, çocuk sağ olarak tamamıyla doğduğu anda başlar, ölümle sona erer.”

Kaynak: Zaman

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]