Eski Emniyet Müdürüne 7 ay 24 gün hapis cezası

Akyazı İlçesi\'nde 2009 yılında, eski İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal\'ın da aralarında bulunduğu 32 kişiye yönelik çete operasyonu davasında karar açıklandı. İstanbul 10\'uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, tutuksuz yargılanan Faruk Ünsal\'ı 7 ay 24 gün hapis cezasına çarptırdı.

Eski İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, Sakarya Emniyet Müdürlüğü eski Asayiş Şube Müdürü Mustafa Ç., Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Oğuz Ç. ve yardımcısı Hüseyin K., Akyazı Belediye Başkanı AK Parti\'li Yaşar Yazıcı, eski AK Parti Milletvekili Recep Yıldırım’ın yakınlarının da aralarında bulunduğu 32 kişiye yönelik çete operasyonla ilgili İstanbul 10\'ncu Ağır  Cezsa Mahkemesi\'ndeki dava karara çıktı.

Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, \'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak\', \'adliyeye karşı iftira\' ve \'resmi belgede sahtecilik\' suçlamasıyla 14 yıl hapis cezası istemiyle yargılandı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü eski Asayiş Şube Müdürü Mustafa Ç., Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Oğuz Ç. ve yardımcısı Hüseyin K. hakkında ise \'adliyeye karşı iftira, resmi belgede sahtecilik\' suçlamalarıyla yargılandı.

Ceza 7 ay 24 güne indirildi

Mahkeme heyeti, Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal\'a önce 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Ardından mahkeme heyeti cezayı önce 7 ay 15 güne indirdi, daha sonra örgütün silahlı olması nedeniyle ceza artırımına gitti ve bu cezayı 9 ay 11 güne çıkarttı. Mahkeme heyeti, eski İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal ile cezada bu kez de \'cezanın sanığın geleceğine olan etkileri\'ni dikkate alarak yeniden indirime gitti ve son olarak 7 ay 24 güne indirdi.

Davada  çete üyesi olmakla suçlanan  ve 20 yıla varan hapis cezası istenen Ak Parti Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ve polis müdürleri beraat ederken, diğer sanıklar 1 yıl ile 32 yıl arasında değisen hapis cezalarına çarptırıldı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]