"Eski belediyeler çalışanlarının maaşlarını ödeyemiyordu"

Hendek Belediyesi tarafından Hendek Gençlik Merkezi’nde (HGM) Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu’nun da katıldığı bir program düzenlendi.

Düzenlenen kahvaltıya SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci başta olmak üzere ilçe merkezinde ve köylerinde bulunan tüm sivil toplum örgütü başkan ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Programda AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, misafirleri sevgi ve saygı ile selamlayarak başladığı konuşmasında, “Tek hedefimiz var oda Türkiye’mizde istikrarın devamıdır. Başta başbakanımız olmak üzere başkanlarımızın gücüne güç katmaktır. Bölgemizde İnşallah en yüksek oyu alarak yüzümüzü ak edeceğiz. Sizlerin de bizlere destek olacağınıza gönülden inanıyoruz” dedi. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, salonu dolduran sivil toplum örgütü başkanları ve temsilcilerine görevde olduğu süre içersinde Hendek’e yapılan hizmetleri tek tek anlatarak, “Bu hizmetlerin harcında hepinizin hepimizin emeği ve katkısı vardır. Sizlerle birlikte 15 yıldır aralıksız çalışıyoruz. Şu ana kadar sizlerden gelen bir talebi asla geri çevirmedim, kulak arkası etmedim. Elinde geleni geri bırakan bir belediye başkanlığı yapmadım” diye konuştu.

En çok oy alan ilçe


Sözü Başbakan Erdoğan’ın Hendek’ten beklentisine getiren Başkan İnci, “Sayın Başbakanımız bana ‘Ali soyadın gibi Hendek’i İnci istiyorum’ dedi. Bu başbakanımızın bize bir emridir. Burada sivil toplum örgütleri olarak hepiniz varsınız. Ben Hendek’i hem bölgemizin hem ülkemizde en çok oy alan ilçesi yapmayı sizlerden talep ediyorum. Bunu istiyorum, hakkımız olduğunu da düşünüyorum” diyerek siyasi yaşantısı boyunca girdiği seçimlerde aldıkları oy oranlarını ve yükselişini anlattı.

"Elimizi uzatmadığımız hiçbir yer yok"


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’da Sakarya genelinde hizmet sıkıntısı yaşanmadığını dile getirerek, “Muhtar, esnaf ve sivil toplum örgütü temsilcilerimiz bizim Sakarya genelinde yaptığımız hizmetlere şahittirler. Muhtarlarımız bizim dönemimizde adeta köylerinde hizmet elçisi olarak çalıştılar. Bizde mümkün mertebe onların taleplerini, yaşadıkları bölgelerdeki insanlarımızın talepleri olarak değerlendirdiğimiz için üzerimize düşeni yerine getirmeye çalıştık. Artık birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Hangi konuda olursa olsun elimizi uzatmadığımız hiçbir yer yok. Değerli hemşehrilerim bundan böyle Sakarya’nın tamamı büyükşehir, bundan sonra özel idare yok. İnşallah bundan böyle sizlere her türlü hizmeti büyükşehir olarak bizler yapacağız” diyerek şimdiye kadar yaptıkları hizmetlerden örnekler sundu.

Konunun farklı bir boyutunu gündeme taşıyan Toçoğlu, “Benim burada ifade etmek istediğim asıl konu ise 17 Aralık sürecinde Türkiye farklı bir mecraya sürüklenmek istendi. 11 yıldır sözü edilmeyen bir yolsuzluk süreci gündeme getirilerek partimiz ve Genel başkanımız kötülenmeye çalışılıyor. Bizden önceki belediyelerin çalışmalarına baktığımızda o dönemki belediye yöneticileri çalışanların maaşlarını ödeyememekte idiler. Elhamdülillah bugün çok iyi konumdayız” dedi.

Baraj ihalesi


Yaşanabilecek susuzluğa önlem olarak yeni bir baraj inşaatına başlayacaklarını ifade eden Toçoğlu, “Akçay deresi üzerinde yapmayı planladığımız barajın ihalesini yaptık. İhale sürecinin sonucunu bekliyoruz” diyerek, planlanan barajın 70 milyon maliyete ulaşacağını ve yaklaşık 40 milyon metre küp su toplayacağını müjdeledi.

Toçoğlu, bu yapılacak seçimlerin ne kendisinin ne de Ali İnci’nin seçimi olmadığının altını çizerek, “Bu seçim ülkemizin geleceğini tayin edecek önemde bir seçimdir. Bu yüzden sizlerden biraz daha yardım ve gayret bekliyoruz. O nedenle hedefte olan biz değiliz, hedefte olan Türkiye’dir. İnşallah en yüksek oyla Başbakanımızın elini güçlendiririz. Bunu da başaracağımıza inancım tamdır” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]