Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

Sakarya\'da kendisini aldattığı düşüncesine kapılıp 25 yıllık eşini bıçaklayıp öldüren 112 Acil\'de görev yapan ambulans şoförü hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı. Şizofren olduğunu öne süren sanık, akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için hastaneye yatırıldı.

Adapazarı ilçesi Ozanlar Mahallesi\'nde, geçen yıl 28 Aralık günü eşi Fatma A.\'yı (39) bıçaklayıp öldüren ambulans şoförü H.A. (43) hakkındaki iddianame tamamlandı. Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi\'nce kabul edilen iddianamede, sanıkla maktulün 25 yıllık evli oldukları ve dört çocukları bulunduğu ifade edildi.

Eşinin kendisini aldattığını düşünen ve kullandığı psikolojik ilaçları alarak uyuyan sanığın, olaydan yaklaşık bir hafta önce tartışma sebebiyle evi terk eden eşinin, evi tekrar tekrar terk edebileceğinden dolayı aklındaki düşüncelerini eşine söylemediği belirtilen iddianamede, sabah uyanan sanığın yeniden eşinin kendisini aldattığını düşündüğü ve bu düşüncenin etkisiyle önce evde bulunan çocuklarının odasının kapısını kilitlediği, daha sonra mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla evin tuvaletinde eşi Fatma A.\'yı başından, göğsünden, kol ve bacaklarından çok sayıda darbe ile bıçaklayıp öldürdüğü kaydedildi.

"Cinayeti önceden planladı" iddiası

Evde bulunan çocuğun, annesinin bağırması üzerine kaldığı odanın balkona açılan penceresinden evin içerisine girdiği ve annesini tuvaletin içinde bulduğu, sanığın cinayet sonrası evden çıkarak emniyet güçlerine teslim olduğu ifade edildi. Maktul Fatma A.\'\'nın, evlilik süresince sürekli olarak sanığın baskısı altında olduğu, olaydan bir hafta önce maktulün evde gördüğü baskı ve şiddet sebebiyle İstanbul\'daki kardeşinin yanına sığındığı, ancak sanığın eşini geri getirdiği kaydedilen iddianamede, sanığın suçta kullandığı bıçağı olaydan yaklaşık 3-4 hafta önce aldığı, olaydan bir gün önce küçük kızını misafir olarak teyzesine göndermek istediği ve böylelikle cinayeti gerçekleştirmeyi önceden tasarladığının iddia edildiği vurgulandı.

"Hayal ürünü olayları anlattı"

Sanığın, ifadesinde, şizofren tedavisi gördüğü için ilaçlar kullandığını, olaydan önce İzmit\'te tanımadığı bir kişinin cep telefonunda bir bayanla konuştuğunu gördüğünü, telefondaki sesi kendi eşinin sesine benzettiğini, bunun üzerine eşini arayarak kiminle görüştüğünü sorduğunu, 1998 yılından beri evinin bir televizyon tarafından dinlendiğini, Sapanca ilçesinde çalışırken iş yerinin dinlendiğini, bir televizyon kanalında bayan bir sunucunun \'245\'e anons verin bakalım heyecanlanacak mı?\' şeklinde anons yaptığını ve bunun üzerine kendisinin panik olduğunu beyan ettiği, sanığın benzer şekilde eylemle ilgisi bulunmayan hayal ürünü olaylarla ilgili beyanlarda bulunduğu belirtildi. İddianamede, sanık hakkında, eşini kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması istendi.

Öte yandan, sanığın, şizofren olduğunu beyan etmesi üzerine, Sakarya 3. Sulh Ceza Mahkemesi Bakırköy Prof. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'nde akıl hastalığı bulunup bulunmadığı yönünden gözlem altına alınmasına karar verildi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]