Eşine ayrı ev açmayan koca kusurlu bulundu

Sakarya\'da kocası tarafından terk edilen kadının açtığı boşanma davasında eşine bağımsız ev temin etmeyen koca kusurlu bulundu.

Mahkeme, kocayı eşi ve çocuğu için aylık 400 lira nafaka ile 8 bin TL maddi ve manevi tazminat ödemeye mahkum etti. 

Erenler\'de 7 yıl önce dünya evine giren ve bir çocukları bulunan E.N. ve A.N.\'nin evlilikleri geçimsizlik nedeniyle mahkemeye taşındı. Sakarya 2. Aile Mahkemesi\'ne başvuran E.N., evlendikten 6 ay sonra kayınvalidesi tarafından evden kovulduklarını ve kocasıyla birlikte kendi ailesinin yanında yaşamaya başladıklarını öne sürdü. Kendisi ve ailesi için ortak bir konut kurmayan kocasının çocukları olduktan sonra evden ayrıldığını ve 4 yıldır çocuğu ile kendisinin ihtiyaçlarını karşılamadığını ileri süren kadın, aile olmanın sorumluluklarını yerine getirmediğini iddia ederek boşanma talep etti. Çocuğunun velayetinin kendisine verilmesini isteyen kadın, kendisi için 400 TL, çocuğu için de 300 TL tedbir nafakası ile 15 bin TL\'de maddi ve manevi tazminat istedi. Davalı A.N. ise tazminat taleplerinin reddedilmesini isterken boşanmak istediğini söyledi.

Davalı kocanın annesi A.N. de ayrı bir evleri olmayan oğlu ve geliniyle bir süre birlikte oturduklarını belirterek "Ben onları kovmadım. Gelinim kendi annesinin benim evimde yaşamasını istemediği için evden ayrılmak istediğini söyledi. Bana söylemeden evi boşalttılar. Benim haberim yoktu. Çocuklar ayrı eve çıkmak istediklerini bana söylemediler. Söyleselerdi yardımcı olurdum. Oğlum bir süre sonra evinden ayrılıp yanıma geldi. Gelinim çocuğu göstermediği için oğlum da çocuğu ile ilgilenememektedir." dedi.

E.N\'nin ağabeyi İ.K. de tarafların evlendiklerinde ayrı evlerinin olmadığını kaydederek, şunları anlattı: "Eniştem ayrı bir ev tutmadı. Taraflara bizim evin bahçesinde ayrı bir ev yapmaktaydık. Kardeşim bu yüzden altınlarını bozdurdu. Altınların parası bitince eniştem evden kaçtı, gitti. 4 yıldır ayrı yaşıyorlar. Davalı eşini ve çocuğunu arayıp sormadı. Kendisini gördüğümde \'benden para istemeyin, çocuk sizin olsun\' diye söyledi."

Hiçbir konuda anlaşamayan, sürekli olarak tartışan taraflar arasında evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını belirten mahkeme, taraflar arasında aile birliğinin devamına imkan bırakmayacak bir şekilde şiddetli geçimsizlik olduğunu kaydetti. Aile birliği görevlerini yerine getirmeyen ve eşine bağımsız ev temin etmeyen kocayı kusurlu bulan mahkeme, kadının boşanma talebini kabul etti. 

Çiftin çocuklarının velayeti anneye verildi. Babanın dini ve milli bayramlar ile belirlenen tarihlerde çocuğunu görmesi kararlaştırıldı. Kocanın eşi ve çocuğu için aylık 400 lira nafaka ile 8 bin TL maddi ve manevi tazminat ödemesine hükmedildi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]