Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü

Sakarya Erzurumlular Derneğince, Erzurum\'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96\'ncı yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Atatürk Spor Salonu\'nda düzenlenen programda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erzurumlular\'ın yokluk içinde vatanlarını nasıl kurtardığını tüm dünyaya gösterdiğini belirtti.

Din ve vatan uğruna canını ortaya koyan kahramanları, sayg ve rahmetle andıklarını ifade eden Toçoğlu,  "Bıraktıkları emaneti, biraz daha yükseklere taşıyabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Toçoğlu, Sakarya\'nın farklı kültürlerle daha da güzelleştiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"İyi ki bu şehirlere geldiniz. Siz olmasaydınız bir yanımız eksik kalırdı. Tüm hemşehrilerimizle birlikte sizi zenginliğimiz olarak görüyoruz. Sakarya sizinle daha güzel ve yaşanabilir bir kente dönüştü. Hep birlikte kentimizi kardeşlik yurduna dönüştürdük. Erzurumlular, geçmişte bu ülke için canlarını ortaya koydular, şimdi de yürekleri ve emekleriyle bu ülkeye artı değer katıyorlar. Farklı coğrafya ve kültürden insanların bir arada yaşadığı bu güzel şehirde, sizlere hizmet etmeyi lütfeden Allah\'a şükrediyor, aramızdaki dostluğun ve kardeşliğin daim olmasını diliyorum."

Sakarya Erzurumlular Derneği Başkanı Adnan Akbaş ise bu tür etkinliklerle insanları bir araya getirmeyi ve bütünleştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Milli benlik ve öz kültürlerini geliştirmek istediklerini aktaran Akbaş, "Herkes çok iyi biliyor ve görüyor ki, bizler geçmişte olduğu gibi bugün de biriz ve beraberiz. Bizlerden desteğini esirgemeyen Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Akbaş, daha sonra katkılarından dolayı Toçoğlu’na plaket verdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]