Erol Akyel, Geyve'deki tehlikeyi 6 ay önce açıklamıştı

Geyve\'de meydana gelen sel felaketinin etkisi devam ederken, CHP Geyve Belediye Başkan adayı Erol Akyel\'in 6 ay önce Radyo Net’de “DETAY” programında söylediği sözler gündeme damgasını vurdu.

Akyel,sunuculuğunu Gazeteci Hülya Sürücü\'nün yaptığı radyo programında DSİ tarafından yapılan Karaçay Deresi Islah çalışmalarının iyi etüd edilmeden gerçekleştirildiğine vurgu yaparak, Geyve\'nin sel felaketiyle karşılaşabileceğini açıklamıştı.

İşte Erol Akyel\'in radyo programında Karaçay Deresi ile ilgili 6 ay öncesinden söylediği o sözler;

"Karaçay Deresi Islah Çalışması adı altında DSİ\'nin bir çalışması yapılmıştır. Bu çalışma bana göre iyi etüd edilmeden, iyi planlanmadan yapılmış bir çalışmadır. Yapılması gereken bir çalışmadır, ancak yanlış bir çalışmadır. Çünkü dere yatağı daraltılmıştır, debisi iyi hesaplanmamıştır, geçmişte Geyve zaman zaman sel felaketiyle karşılaşan bir ilçedir.

Yine bir yüksek yağış veya karların erimesi sonucunda oluşabilecek kuvvetli bir su akımında bu dere yatağının taşacağını, Allah korusun Geyvemizin belli mahallelerinin su altında kalacağını düşünüyorum. İnşallah öyle bir gün, inşallah öyle bir durumla karşılaşmayız. Ve böyle bir olayı yaşamayız.

Namüten hatırlıyorum, 70\'li yılların başında ve sonunda iki kez Geyve sel altında ve köprünün yıkıldığını çok iyi biliyorum. İnşallah böyle bir felaketle başbaşa kalmayız, yaşamayız."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]