Ergün Atalay'a fahri doktora unvanı verildi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay’a, Sakarya Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanı verildi. Törende konuşan Atalay, Sakarya’ya ya ikinci üniversite müjdesini de verdi.

Toplum tarafından saygın kabul edilen ve alanında öncü olan isimlere yaptıkları hizmetlerden dolayı verilen fahri doktora ünvanı TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’a, 'Toplumsal Barış'a yaptığı katkılardan dolayı Sosyal Bilimler alanında verildi. Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen törene, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, çok sayıda işçi ve davetliler katıldı.

İkinci üniversitesi

Saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gerçekleşen konuşmalar sonrasında Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’a fahri doktora ünvanı verildi. Tören sonrasında bir konuşma yapan Başkan Atalay, “Ben hedef koydum hep önüme. Başta benim çocuklarım, işçilerimizin çocukları nasıl okurlar, nasıl katkılarım hep ona baktım. Bundan 25 sene evvel okuma oranındaki işçiler yüzde 1’dik. Arkadaşlarım şimdi araştırma yaptı, işçilerimizin çocuklarının yüzde 27’si üniversite okuyor. Hedef yüzde 90 yapmak. İşçilerin ekonomik durumunu düzeltmek görevi sendikalarındır, sivil toplum örgütlerinindir. Temsil ettiği insanları kendi ailesi gibi görecek. Daha iyi şartlarda evlatlarını nasıl okutur onla ilgili katkı sağlayacaklar. Ben, benim çalışma arkadaşlarım öyle bakıyoruz. Sendikalar öyle bakıyor. Gittikleri yerde çocuklarla ilgili yurt yapılıyor. 30’un üzerinde Türk-İş okul yaptı” diye konuştu.

Sakarya’ya ikinci üniversite müjdesini de veren Atalay, “Sakarya’nın bütün değerleri burada. Bu görevleri bitirmeden bu vilayete ikinci üniversiteyi kazandırırız. Bu benim işim Allah izin verirse. Cumartesi günü Cumhurbaşkanımızla Burhaniyeye gideceğiz. İlk götüreceğim proje bu olacaktır. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]