Ergün Atalay; Kıdem tazminatı pazarlığı yapmayız

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı konusunda kazanılmış hakları kaybetmek istemediklerini belirterek, "Kıdem tazminatıyla ilgili kırmızı çizgimiz var. Normal yapı içinde bir nokta geriye gidecek hiçbir formülün pazarlığını dahi yapmayız" dedi.

Atalay, Demiryol İş Sendikası Sakarya Şubesi\'nde düzenlenen bayramlaşma programı öncesinde gazetecilerin kıdem tazminatına ilişkin sorularını yanıtladı.

Bayramdan önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bir görüşme yaptıklarına işaret eden Atalay, "Kıdem tazminatıyla ilgili kırmızı çizgimiz var. Normal yapı içinde bir nokta geriye gidecek hiçbir formülün pazarlığını dahi yapmayız. Bunu görüşmeyiz dahi ancak taşeron olarak çalışan işçilerimizin büyük sıkıntıları var" diye konuştu.

Atalay, kıdem tazminatı konusunda taşeron işçilerin sorununun çözümü için yapılacak çalışmalara destek vereceklerini söyledi.

"Taşeron olarak çalışanların büyük bölümü kıdem tazminatı almıyor" diyen Atalay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Özel sektörde de durum böyle. Hükümet, taşeron işçilerin kıdem tazminatı almasıyla ilgili bir çalışma yaparsa sonuna kadar destekleriz ama mevcut yapının bozulmasına razı değiliz. Bunun için de bir görüşme yapmayız. Kazanılmış haklarımız var ve bu konuda geriye dönme gibi bir durum olmaz. Hükümetten de böyle birşey gelmedi. Daha önceden almış olduğumuz kararlar var. Bununla ilgili oturup konuşmayız ancak taşeronlar ve özel sektördeki arkadaşlarımız için yapılacak düzenlemelere katkı sağlarız ve destek veririz. Bu konuyu geri götürecek bir çalışmanın içinde olmamız mümkün değil."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]