Ergenekon ve Balyoz tahliyelerine Sakarya'dan tepki

Sakarya’daki 458. adalet ve özgürlükler eyleminde Ergenekon ve Balyoz sanıklarının tahliye edilmesinden hareketle İslami kimliklerinden dolayı cezaevlerinde bulunan Müslüman mahpuslara değinildi.

Sakarya Dayanışma Derneği adına basın açıklamasını okuyan Deniz Çelik, “Ergenekoncular ve Balyozcular bir bir çıkarken yalan yanlış davalarla zulmedilen Müslümanlar yaklaşık 20 yıldır cezaevlerinde çile dolduruyor. Bu da yetmezmiş gibi sayıları azalacağına aralarına her geçen gün yenileri katılıyor.” ifadelerini kullandı.

"Yerkel hakkında gerekli işlemler yapılmalı"

Soma’da çıkan olaylarda kameralara bir madenciyi tekmelerken yansıyan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’e de değinen Çelik, “İktidarın kibir ve himayesi, pahalı takım elbisesiyle hınçla madenci tekmeleyen bir yüksek bürokratın selamet içerisinde kalmasına yetiyor. Toplumun incinen izzet-i nefsi adına, derhal bu aymazlığa son verilmesi ve Yusuf Yerkel hakkında gereken işlemlerin yapılması gerektiğini hatırlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamada Irak’ta yaşanan olaylara da değinen Çelik, “Şiisiyle Sünnisiyle bütün Müslümanların IŞİD’e ve diğer tekfirci yapılara karşı birlik içerisinde durmaları gerektiğini tekrar hatırlatıyoruz. Yalnızca Ümmet’in vahdeti bölgemize musallat olmuş emperyalist ve müstekbirleri geriletebilir.” ifadelerini kullandı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]