Erenler'deki Hatim Cemiyetine büyük ilgi

Erenler Büyükesence mahallesinde Hafız Hasan Hoca Kuran Kursu\'na bağlı talebelerin hatim cemiyetine mahalle sakinleri ve çevre köylerin ilgisi büyük oldu.

Erenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Muhammet Kıratlı’da hatim cemiyetine katılarak 107 yaşındaki Hasan Hoca ile sohbet gerçekleştirdi ve hafız olan öğrencileri tebrik etti.Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Kıratlı: “Hasan Hocamız bir asır boyunca Büyükesence’de ve Sakarya’nın her yerinde hafızlar yetiştirerek ömrünü bu yola adamıştır. Erenler Belediye Başkanımız Sn. Cavit Öztürk’ün Büyükesence mahallesine kazandırdığı ve adını ölümsüzleştirdiği Hafız Hasan Hoca Kuran Kursu\'nda okuyan talebelerimizin hafızlık cemiyetlerinde yanlarında olmaktan mutluluk duyuyorum. Belediye olarak Hocamız adına her yıl şükran programlarımızı da yapmaya devam etmekteyiz” dedi.

Büyükesence Cami Yapma Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Sadettin Duman ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada “2 bin kişilik yemekli hatim cemiyetimize büyük katılım olmasından mutluluk duymaktayız. Hafız Hasan Hoca Kuran Kursundan 20 kız ve 10 erkek öğrencimiz hatim yaparak başarılı olmuştur, diğerleri de seneye yapacaklar inşallah” dedi. 
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]