Erenler'de Tezhip ve Ebru Kursları Devam Ediyor

Erenler Belediyesi ve Erenler İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Erenler Kültür Merkezinde ücretsiz Tezhip ve Ebru kursları devam ediyor.

Pazartesi ve salı günleri 10:00-16:00 saatleri arası Ebru Kursu, Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri ise 10:00-16:00 saatleri arasında Tezhip kurslarının verileceğini söyleyen Kurs Öğretmeni Seçkin Tezkorkut, kursların ücretsiz olarak verileceğini ve kurs sonunda ise yapılan çalışmaların sergileneceğini söyledi.

Erenler İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa A. Bektaşoğlu ise bayan kursiyerlerin çalışmalarını yerinde inceleyerek ortaya güzel eserlerin çıkacağına inandığını söyledi.

Bektaşoğlu; “Amacımız Geleneksel el sanatlarını yaşatmaktır. Klasik süsleme sanatlarımızdan tezhip ve ebrunun günümüze taşınması için açmış olduğumuz kurslarla öğrencilerimiz hem kendilerini geliştirmiş olacaklar hem de tezhip ve ebru hakkında bilgi sahibi olmuş olacaklardır. Ayrıca desteklerini esirgemeyen Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’e teşekkürlerimi iletmek istiyorum"  dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]