Erenler'de 'Rabia' parkı açılacak

Mısır\'da darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen "Rabia" işaretinden yola çıkan Erenler Belediyesi yeni yaptıkları parka "Rabia" ismini verecek.

Belediye Başkanı Öztürk: "İlçemizde yapmakta olduğumuz parka \'Rabia\' adını vererek kardeşlerimizin bu onurlu direnişini Erenler\'de yaşatmak, onları her daim dualarımızda hatırlamak adına bu ismi vermeyi uygun gördük"

"Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır"

Çok sayıda Müslüman\'ın keskin nişancılar tarafından sokak ortasında şehit edildiğine dikkati çeken Öztürk, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır\' düşüncesinde olan bir Müslüman olarak elbette kardeşlerimizin, çocukların ve bebeklerin katledildiği bu zulüm karşısında sessiz kalamazdık. Kendi halkını katleden darbeci zalim Sisi yönetimine karşı tüm onurlarıyla dik duran kardeşlerimize destek verdik. Mısır\'da darbeye karşı koyulan direnişin sembolü haline gelen \'Rabia\' ismi Yeşiltepe Mahallesi 8071 sokakta yapılan parka verilecek. İlçemizde yapmakta olduğumuz parka \'Rabia\' adını vererek kardeşlerimizin bu onurlu direnişini Erenler\'de yaşatmak, onları her daim dualarımızda hatırlamak adına bu ismi vermeyi uygun gördük" diye konuştu.

Öztürk, Arakan, Doğu Türkistan, Filistin, Suriye ve Mısır gibi birçok İslam coğrafyasında katledilen Müslümanlar için protestolara devam edeceklerini ifade etti.

İslam coğrafyasında akan kanın durması için dua ettiklerini anlatan Öztürk, "Zulümlerin bir an önce sona ermesi, ümmetin İslam birliğiyle bir ve beraberliği için tek yürek olduk ve dualar ettik. Yeryüzünün her neresinde olursa olsun, nerede bir Müslüman yaşıyor ve zulüm görüyorsa biz onların yanında olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]