Erenler'de konteynerler dezenfekte ediliyor‏

Erenler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde sürdürülen temizlik çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, çöp konteynerlerinin köpüklü su ile yıkanması uygulamasına başlandı.

Çöp Konteynırları köpüklü suyla yıkanıyor

Temizlik İşleri Müdürlüğü, çöp konteynerlerini dezenfekte çalışmaları başlattı. Çevreye yayılan kötü kokulara savaş açan Erenler Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri çöp konteynerlerini titizlikle yıkıyor. Temizlik araçlarında bulunan dezenfekte tankı ile ilçe genelinde 5 bin civarında bulunan caddelerdeki konteynerler hergün, sokak aralarındakiler ise iki günde bir dezenfekte ediliyor. Çevresi de baştan aşağıya temizleniyor.

Sakarya genelinde bir ilk

Temiz bir çevre ilkesi gereğince hareket ettiklerini ve Sakarya genelinde bu uygulamanın bir ilk olduğunu söyleyen Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, köpüklü su uygulamasının en büyük avantajının çöp konteynerlerindeki kötü kokuların giderilmesi ve çevresindeki mikropların öldürülüp çevreye güzel koku verilmesi olduğunu söyledi. Öztürk; “Temiz bir Erenler için ekiplerimiz itina ile çalışamalarına devam ediyor. Konteynerler çöp artıklarından ve kırıntılarından arındırılıyor. Sabunlu sular ile yıkanıp tertemiz bir şekilde yerine konuluyor. Böylelikle çevreye yayılan pis koku ve sineklenmenin önüne geçeceğiz” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]