Erenler'de 78 işçi toplu sözleşme imzaladı

Erenler Belediyesi İle Hak İş Konfederasyonuna Bağlı Hizmet İş Sendikası Sakarya Şubesi, 78 işçiyi kapsayacak toplu iş sözleşmesinin imzaları Belediye Meclis Salonunda atıldı.

Belediye Başkanı Cavit Öztürk, imza töreninde yaptığı konuşmada örgütlü olmanın önemine vurgu yaptı. Öztürk, "Hepimizin hedefi, dileği, demokratik toplumlu ve STK ‘ları güçlenmiş Türkiye’yi oluşturabilmek. Çünkü tek sesle orkestra oluşmaz çok ses ve ahenk gerekir, Bunun için de sendika faaliyetleri güçlendirilmiş toplum gerekir. Sivil toplum örgütlerimizde görev almak, görev yapmak gerçekten çok keyiflidir, ama bir o kadar zordur. Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu sorunları hepimiz biliyoruz ve görüyoruz. Buna maruz kalmaktan dolayı da üzülüyoruz. Hepimizin bir şeyler yapması gerektiğini biliyoruz. Umarız ve dileriz ki Türkiye’nin bu demokratikleşme sürecinde hak ettiğimiz, beklediğimiz adımlar çerçevesinde 2023 vizyonumuz STK lar üzerinde şekillenecektir. Hizmet - İş ile bugün imzaladığımız toplu iş sözleşmesi çalışanlarımızın hak ve çıkarlarını daha iyi ve hukuksal biçimde güvence altına alacaktır. İmzaladığımız sözleşme Sendikamız ve Belediyemiz için hayırlı olsun” dedi.

Hizmet -İş Sendikası Sakarya Şubesi Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir ise yaptığı konuşmada, sözleşme görüşmeleri sırasında Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün kendilerine yapıcı bir şekilde davrandığını belirterek, "Karşılıklı, saygı ve sevgi çerçevesinde son derece samimi bir şekilde yürüttüğümüz görüşmelerin ardından toplu sözleşmemizin imzası için buradayız. Sendikal emeğe ve sendikal dayanışmaya verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Cavit Öztürk’e teşekkür ediyorum. Sözleşmenin tüm Belediye çalışanları ve Erenler halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]