"Erenler’in Üstüne Ölü Toprağı Serpildi"

CHP Erenler belediye başkan adayı Adnan Paşaalioğlu, seçildiği takdirde özellikle istihdam ve ekonomi konusunda Erenler milliyetçiliği yapacaklarını söyledi.

Hür Fm’de Hülya Sürücü’nün hazırlayıp sunduğu Detay Programı’na konuk olan Paşaalioğlu, “Erenler’in en büyük sorunu işsizlik. Erenler Belediyesi hizmetlerini müteahhitlere yaptırıyor. Kendi işçilerimizi çalıştırmıyor. İstihdam konusunda Erenler’de milliyetçilik yapacağız. İlçe ekonomisini, ilçe halkıyla canlandıracağız” dedi.

ERENLER’İN KENT KİMLİĞİ YOK

Erenler’e kent kimliği kazandırmak için aday olduğunu söyleyen Paşaalioğlu, aday olması veya olmaması yönünde kendisine baskı yapılmadığını, aday olmasını da CHP il başkanı Vahit Serbes’in  istediğini açıkladı. Adnan Paşaalioğlu, “Sosyal demokrat düşünceye sahip anlayış baskıcı olamaz. Aday ol veya olma diye baskı görmedim. Tecrübeli insanlar elini taşın altına koymalıdır, koymazsa eleştirme hakkı da olmaz. Bana CHP il başkanından teklif geldi. Ben de kabul ettim” şeklinde konuştu.

ERENLER VAROŞ ŞEHRİ HALİNE GELDİ

Hülya Sürücü ile Detay Programında Erenler’in varoş şehri haline geldiğini iddia eden Paşaalioğlu,

“Erenler’in ilçe havası yok. Yapılaşması çok yanlış. Konut, fabrika ve ahır bir arada. Erenler varoş şehri haline getirilmiştir. Erenler’in bu durumundan rahatsız olduğum için aday oldum. Erenler’de insanların yemek yiyebileceği alan yok. Şehir meydanı yok. Sokak pazarcılığının yerini kapalı semt pazarları almalıdır. Erenler’in üstüne ölü toprağı serpilmiştir. Biz seçilirsek bu ölü toprağı canlandıracağız” dedi.

BAŞBAKANIN ÜSTÜNDEN SİYASET YAPIYORLAR

AK Parti’nin seçim çalışmalarını Başbakanın üstünden yürüttüğünü öne süren Paşaalioğlu,

“AK Partinin temayül yoklamalarını dikkate alıp almaması bizim sorunumuz değil ama, temayül yoklamalarını hiçe saymak AK Parti tabanına saygısızlıktır. AK Parti adayları kendi özgüvenlerini ortaya koyarak aday olmuyor. Seçimi Başbakana ve resmine güvenerek almaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

RAKİBİMİZ YOK

Kendisine kimseyi rakip görmediğinin altını çizen CHP Erenler belediye başkan adayı Paşaalioğlu, “İdeolojimiz bellidir. Rakiplerimiz çok önemli değildir. Ben ve meclis üyelerimi incelerseniz rakibimizin kendimiz olduğunu görürsünüz. Biz birikimli insanlarla yola çıktık. Halkın desteğiyle de seçimi alacağız” dedi.

Seçim çalışmalarının belediye bütçelerinden karşılanmasını da eleştiren Adnan Paşaalioğlu,

“Halka erzak ve eşya dağıtmak halkın parasını harcamaktır. Belediye başkanı halkın maaşlı elemanıdır. Biz seçim harcamalarını imece usülü ile topladığımız paralarla yapmaya çalışıyoruz. Biz iktidar partileri gibi erzak veya eşya dağıtmıyoruz. Bunu da doğru bulmuyoruz..” şeklinde konuştu.

KAPANAN BELEDİYELER ŞUBE GİBİ ÇALIŞACAK

Hülya Sürücü ile Detay Programında, kapanan ve Erenler’e bağlanan belediyelerin şube gibi çalışacağını açıklayan Paşaalioğlu, “CHP belediyelerin kapanmasını istemeyen tek partidir. Haklarının elinden alınmasına karşı çıkan tek parti yine CHP’dir. Kapanan beldelerden de destek alacağıma inanıyorum. Kapanan beldeler şube gibi çalışacak. Teknik eleman ve ekipman sıkıntıları giderilmiş olacak. Kapanan beldeler için projelerimiz de var. Bunları halka anlatıyoruz ve hizmet alamama endişesine kapılmamalarını söylüyoruz” dedi.

MECLİS ÜYELİĞİNDE HEDEF 25-0

Belediye Meclis üyeliklerinin hepsini AK Parti'nin alacağı şeklindeki iddiayı da yanıtlayan Paşaalioğlu,

Cavit Öztürk’ün, listemde insanların uykularını kaçıracak isimler var sözünden tehlike uyarısını algılıyoruz. İnsanların onların meclis üye listesinden endişeli olduğunu düşünüyorum. AK Parti Erenler’de yok…Erenler halkı Öztürk’ün meclis üye listesini incelerse sonuç 25-0 olacaktır…Herkes kendi işine baksın. Bizim meclis üyelerimiz tecrübeli, birikimli insanlardır. şeklinde konuştu. 

PARTİ ROZETİNİ ÇIKARACAĞIZ

Seçimi kazandığı gün parti rozetini çıkaracağını ve halka eşit hizmet vereceklerini söyleyen Adnan Paşaalioğlu, “Meslek odaları, dernekler, birlikler ve resmi kurumların bilgi birikim ve kadrolarından faydalanacağız. Erenler’de istihdam ve ekonomik konularda milliyetçilik yapacağız. Önceliği Erenler’in işsizlerine vereceğiz. Ekonomiyi canlandıracağız. Ara elemanların mesleki eğitimlerini belediye olarak yaptıracağız” dedi.

ÜRETKEN VE ŞEFFAF OLACAĞIZ

Başkan seçildiği takdirde üretken ve şeffaf bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceklerini öne süren Paşaalioğlu, “Şeffaf olacağız. Erenler Belediyesine sorsanız bütçenizi öğrenmek istiyoruz deseniz  bilgilere ulaşmanız mümkün değildir. Meclis kararlarınız nedir derseniz kimse sizi bilgilendirmez. Biz meclis kararlarımızı internet sitelerinden veya gazetelerden duyuracağız. Belediye hizmetlerinde katılımcı ve paylaşımcı olacağız. Toplum menfaati önemli olacak. Üretken olacağız. Büyük düşüneceğiz. Erenler milliyetçiliği yapacağız” dedi.

Ulaşılabilir başkan olacağına söz veren Paşaalioğlu, “Benim kapım herkese açık olacak, peki siz gelecek misiniz?” diye sordu.

BİZE AYAK UYDURAMAYANLAR BARINAMAYACAK

Belediyeye ve hizmet anlayışlarına ayak uyduramayan personelin belediyede barındırılmayacağını iddia eden Paşaalioğlu, “Hukuksuzluğa, haksızlığa karşıyız. İşini bilen, çalışkan üretken insanların endişesi olmasın. Belediyeye uğramadan para kazananlar, kayırmacılık yapanlar bizden korksun. Bize ayak uydurmayanlar belediyede barınamayacak” dedi.

Erenler Belediyesinin 10 veya 19 trilyon civarında borcu olduğunu duyduklarını belirten Adnan Paşaalioğlu, “En doğru rakamı Cavit Öztürk verir. Borçlar ödenmek zorunda. Ama borcun nereden kaynaklandığını da Öztürk açıklamalı” şeklinde konuştu.

“Anketlerde CHP’nin önde görünmesi bizi mutlu ediyor” diyen Paşaalioğlu, “Genç Partinin oyları CHP’li, DSP, Anaplı yani bir çok partiliye ait oylardı. Genç Parti oylarının bir kısmı bize gelecektir” dedi.

BEKİRPAŞA’YA HASTANE

Hülya Sürücü ile Detay programında Bekirpaşa’ya hastane açmayı düşündüğünü açıklayan Paşaalioğlu, Bekirpaşa Belediyesi’ne ait eski binayı belediye birimi olarak kullanmayı, yeni binayı da hastaneye dönüştürmeyi düşündüğünü söyledi.

Detay’da, Erenler için düşündüğü hizmet ve projeleri de anlatan Adnan Paşaalioğlu “Erenler’e üniversite getireceğiz. Veterinerlik ve Turizm Meslek Yüksekokulunu da içine alacağız. Kapalı Pazar yerleri oluşturacağız. Erenler’i sokak pazarcılığından kurtarmak istiyoruz. Küpçüler Meydanı'na Demokrasi ve Cumhuriyet Anıtı dikeceğiz. Erenler’e büyük bayrak direği dikeceğiz. Halkın ayağına sağlık hizmeti getireceğiz” şeklinde konuştu.

“Sivil toplum örgütlerinin daha etkin ve daha çok örgütlü olması gerekiyor” diyen Paşaalioğlu, başkan seçilirse sivil toplum örgütlerine danışarak karar alacağını söyledi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]