Erenler Yerel Kültür Derneği Başkanı Sabri Bölükbaş oldu

Erenler Yerel Kültür Derneği, Sakarya\'nın tanınmış iş adamları ve siyasetçilerinin katılımıyla 1. Genel Kurulu\'nu gerçekleştirdi.

Erenler Belediyesi Kültür Merkezi\'nde gerçekleşen Erenler Yerel Kültür Derneği 1. Olağan Kongresine; Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Özgür Aygün ve yönetim kurulu üyeleri, Rizeliler Dernek Başkanı Hasan Dişli, Geyveliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Kaya, İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Erdoğan Kızmaz, Erenler Kızılay Derneği Başkanı İsmail Ergül, Sakaryaspor eski Başkanlarından Vedat Yaşlıca, Geyve Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Pınar, Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, Siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütleri yoğun katılım gösterdi.

Divan Başkanı Cevdet Koç yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Yerel Kültür ve değerlerin hâkim olduğu ve yaşadığı yerlerde insanların çok daha samimi sıcak ve geçmişten geleceğe bir köprü kurduğunu, bu tür yerleşik düzen olan yerlerde insanların huzur ve asayiş olarak çok daha huzurlu bir ortamda yaşadığını görüyoruz. Bu da buradaki insanların yerleşkelerini ve bulundukları ortamları sahiplenmekle alakalı örf ve adetlerine kültürlerine sahip çıkarak atalarından dedelerinden aldıkları örf ve adetleri yaşatarak kendisinden sonraki nesillere aktarmayla olduğunu görüyoruz. Yapılmak istenen, Yerel Kültür Derneğimizin de yapmaya gayret ettiği ve üstlendiği misyonda işte böyle bir misyon.”

Kurucu Dernek Başkanı Mahmut Koç ise yaptığı konuşmasında, “Yıllar önce Sakarya Yerel Kültür Derneği olarak kurulan ve geçen yıl alınan kararla ilçeler bazında da kurulmasına karar verildi. Bu çerçevede Erenler Yerel Kültür Derneği\'nin kurulması için bizlere görev verildi. Kuruluş görevini biz yerine getirdik. Sayın Belediye Başkanımız Cavit Öztürk’e yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Erenlerlilik bilincini geliştirmek derneğimizin birinci amacı. Erenlerin gelişmesine katkı sağlayacak tüm unsurları destekleyecek, yerel unsurların tümünü kucaklayacak” dedi.

Erenler Yerel Kültür Derneği Başkanı olan Sabri Bölükbaş yaptığı konuşmada “Yerel kültür Derneği’nin kuruluşunda bizlere öncülük etmiş olan değerli Mahmut Koç kardeşimiz ve sizlere katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Program sonunda gelen misafirlere keşkek ikram edildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]