Erenler Şeyhköy Camii, hizmete açıldı

Erenler ilçesi Şeyhköy mahallesinde yıkılarak yeniden yapılan Şeyhköy Camii, Sakarya Valisi Mustafa Büyük ve çok sayıda vatandaşın katılımlarıyla hizmete açıldı.

Erenler ilçesine bağlı Şeyhköy mahallesinde eski yıkılan cami yerine yenisi yapılan Şeyhköy Cami açıldı. Açılışa Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Yılmaz, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, Erenler İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyon Başkanı Recep Kıyak ve ilçe Protokolü ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Cami Derneği Başkanı Mahmut Koç, cami yapılma süreci ile ilgili bilgiler verdi. Koç konuşmasında, “2011 yılı Mayıs ayında mevcut caminin sökülmesi ve yeni cami alanında kalan mezarlıkların mezar sahiplerinin rızası ile taşınması ile inşaat start verilmiştir. Kaba İnşaatı 10 ay sürmüş 2012 yılı mayıs ayında tamamlanmıştır. Kaplama işlerinden sonra alçı ve pencere işleri yapılmıştır. Hat uygulamaları 3 ayda tamamlanmıştır. Camimiz inşaat maliyeti yaklaşık olarak 1.1 milyon civarındadır” dedi. Koç, konuşmasının sonunda caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise, “Güzel ve hayırlı bir işin açılışında aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bizim milletimiz her zaman hayırsever, yardımsever olmuş, inançlarına değerlerine sahip çıkmış ve bunu gereğini her zaman yerine getirmiştir. Büyük bir gayretle böyle güzel bir eser yapmışsınız. Allah hayırlarınızı kabul etsin, camimiz mübarek olsun” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]