Erenler Küpçüler İlkokulu'nda, Mangala heyecanı

Sakarya Gençlik Merkezi, faaliyetleri hakkında bilgi vermek ve milli zekâ oyunumuz olan Mangala\'yı minik öğrencilere tanıtmak için Erenler İlçesi Küpçüler İlkokulu’nu ziyaret etti.

Küpçüler İlkokulu 3-B sınıfının konuğu olan Gençlik Merkezi Sosyal Sorumluluk Kulübü gönüllüleri, sınıf öğretmeni Mehmet Razgatlıoğlu ve öğrencilerle bir araya gelerek Türk zekâ ve strateji oyunu olan Mangala’yı miniklere öğrettiler.

Mangala oyunu ile ilk defa karşılaşan çocuklar meraklı bakışlarla oyun kurallarını üniversite öğrencisi gençlerden öğrendiler. Çocuklarla bir araya gelmek ve onların mutluluklarına ortak olmanın tarifsiz bir duygu olduğunu belirten gençlik merkezi üyeleri ise sosyal sorumluluk ilkesi ile gençlik faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade ettiler. Gençlik Merkezi Gönüllüleri öğrencilere ayrıca, ÖSYM sınavlarında toplanan sınav setlerini de minik öğrencilere armağan ettiler.

Bu oyunun faydaları çok

Sınıf öğretmeni Mehmet Razgatlıoğlu, öğrencilerin deneyimsel aktivitelerde zekâlarını çok daha kolay geliştirdiklerini ifade ederek, mangala oyununun çocuklarda süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olduğunu, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirdiğini, dikkatini tek konu üzerinde yoğunlaştırabilme alışkanlığını kazandırdığını sözlerine ekledi. Bu tür oyunların tarihsel gelişim sürecimize de katkıda bulunduğunu belirten Razgatlıoğlu, ziyaretlerinden dolayı Gençlik Merkezi gönüllülerine teşekkür etti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]