Erenler İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı

Erenler İmam Hatip Lisesi\'nin temeli geniş katılımın olduğu coşkulu bir törenle atıldı.

Erenler Belediyesi tarafından Sakarya Caddesi üzerinde Et Balık Kurumu karşısında kalan okullar kampusü olarakta anılan alanda yaptırılacak olan Erenler İmam Hatip Lisesinin temel atma törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Türkiye İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Rizeliler Derneği Başkanı Hasan Dişli, Vali yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Daire Müdürleri’nin yanı sıra Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile  kalabalık bir vatandaş grubu katıldı.

“Başbakan Erdoğan Telgraf Gönderdi”

Büyük bir coşku içerisinde gerçekleşen temel atma törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’e gönderdiği tebrik telgrafı damgasını vurdu. Başbakan Erdoğan’ın “İmam Hatip Lisesi Temel Atma Törenine nazik davetiniz için teşekkür ederim. Temeli atılan okulun hayırlı olması temennisi ile en kısa sürede bitirilmesini diliyor size ve tüm katılımcılara sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dediği telgrafın dışında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Doç. Dr. Ayşenur İslam ve Şaban Dişli ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez birer telgraf göndererek Başkan Cavit Öztürk’ü tebrik ettiler.

“İmam Hatip Mezunları ve Mensuplarından Teşekkür”


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Türkiye İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği ( ÖNDER) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman yapmış olduğu konuşmada, 28 şubat sürecinden sonra durmak noktasına gelen adeta açılış ve temel atmalarını unuttuğumuz bundan da öte mevcut binalarımızı farklı okullara sevk ve idare etme üzere eğitime verme zorunda kaldığımız bu güzide okullarımızı tekrar filizlendiren temellerini atan ve eğitime hizmete açmaya inandığımız bu okullarımızın tekrar renkli bir organizasyonla hayırseverlerimizin katkıları ile inançlı kadroların emirlerinde ve uhdesinde olan kaynakların hayırlı yönde kullanması ile bu vesile ile bir araya gelmenin onurunu hep birlikte yaşamaktayız. Bu güzel projeyi inşa eden bugünde temelin atmak sureti ile yarınlara öncülük edecek olan sevgili belediye başkanımızı ve ekibini tebrik ediyor, bu eğitim yuvamızın tüm ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum” dedi.

“İlklerden Bir Hizmetin Daha Temelini Atıyoruz”

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yapmış olduğu konuşmasında Erenlerde gerçekleştirilen birçok ilklerden sonra yine bir ilki gerçekleştirerek 480 öğrenci kapasiteli 16 derslik Erenler İmam hatip Lisesinin temelini atacaklarını söyleyerek şunları dile getirdi, “ Ahlak ve Maneviyatı çökmüş dünya ancak maneviyatı ve ahlakı güçlü eğitimli nesiller yetiştirmekle aydınlığa kavuşacaktır. Temelini atacağımız İmam Hatip Lisemizin de bu manada Ahlak ve maneviyat değerleri yüksek iftihar edeceğimiz nesiller yetiştireceği bir okul olacağı inancındayım. Bu okullarımız geçmişte çok zor günler geçirdi 28 Şubat 1997 de gerçekleşen post modern darbe ile 8 yıllık zorunlu eğitim uygulamasına geçilerek İmam Hatiplerin orta kısımları kapatıldı. Üstad necip fazıl Sakarya şiirinde dediği “ Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya” sözlerinde olduğu gibi İmam hatipliler öz yurdunda, öz vatanında büyük acılar çekerek gariplik duysu yaşadılar. Rabbimize şükürler olsun ki bu gün Ülkemizde ve dünyada tüm ezilenlerin zulüm gören mazlumların umudu İmam hatipli bir Başbakanımız var. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan “Yeter artık söz Milletindir” diyerek yine milletimizin duası ve destekleriyle 28 Şubat post modern darbecilerinin İmam hatip okullarına yönelik uyguladıkları haksızlıklara, milletimizin döktüğü gözyaşlarına, gelecek nesillerimizi gençliğimizi katletmek üzere kurulan tuzaklara son vermiş, imam Hatip okullarında okuya çocuklarımızın Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan ve Bilim adamları olabilme yollarını açmıştır” dedi.

“Eğitime Önemli Destekler Veriyoruz”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu törende yapmış olduğu konuşmasında temeli atılacak olan Erenler İmam Hatip Lisesi’nin Erenler İlçesine ve Sakarya iline hayırlı olmasını dileyerek şöyle dedi, “Hükümetimizin her alanda olduğu gibi eğitime de sağladığı desteklerle beraber yerel yönetimler olarak bizlerde yine hükümetimizin son dönemlerde çıkardığı yasalara da dayanarak elimizden gelen katkıyı imkânlar ölçüsünde sağlamaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar bu gayretler Sakarya’mızın eğitimdeki seviyesinin yükselmesine katkı sağlayacağı gibi ülkemiz genelinde de eğitim açısından önemli noktalara gelmesine katkı sağlayacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Kısa Süre İçerisinde Tamamlansın”

Törene katılarak Milletvekilleri adına bir konuşma gerçekleştiren Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Erenler Belediyemizin yapımını üstlendiği Erenler İmam Hatip Lisesinin temel atma töreni için hepimiz buradayız. Allah hayırlı etsin. Neticesinde eğitime öğretime başlamayı da en kısa zamanda nasip etsin. Çok şükrediyorum hem kızım hem oğlum imam hatip okullarından mezun oldular. Böyle güzel bir temel atma töreninde bir araya geldiğimiz için vesile olan Erenler Belediye Başkanımıza ve onun değerli mensuplarına ve tüm katılımcılara saygılar sunuyorum, en kısa sürede bitirilip eğitime başlanması diliyorum” dedi.

“Vali Büyük Başkan Öztürk’e Teşekkür”

Eğitim alanında fiziki imkânları kapasiteleri arttırmaya yönelik birçok çalışmayı elbirliği ile yürüttüklerini belirten Sakarya valisi Mustafa Büyük yapmış olduğu konuşmasında şöyle dedi, “Geçen yıl çıkarılan bazı düzenlemeler ve yasalar ile imam hatip ortaokulları ve liseleri ile ilgili imkân doğmuş oldu. Vatandaşımızın da bu konuda çok ciddi talepleri oluştu. Erenlerde şimdiye kadar imam hatip lisesi ve ortaokulu yoktu. İlk defa açılması konusunda yer teminin de ciddi zorluklarla karşılaştık. Geçici yerlerde başka okulların bünyesinde eğitim ve öğretimi aşmaya çalıştık. Bu çerçeve içerisinde il özel idaresi olarak başlattığımız yandaki İmam Hatip ortaokulu ve burada da Erenler Belediyesinin Erenler İmam Hatip Lisesi olarak başlattığı bu okulun hayırlı olmasını diliyorum. Erenler Belediye Başkanımıza özel bir teşekkürümüzü belirtmemiz lazım. Gerçekten ciddi bir kaynağı hızlı bir şekilde buraya tahsis ederek böyle bir okulun başlatılmasını sağladı. İnşallah önümüzdeki yıl da burada eğitim öğretime başlamış olacağız. Daha kısa sürede bitirilirse bundan da mutlu oluruz. Ben bu okulların kapasitelerinin artışının aslında diğer okullara da olumlu bir katkı sağladığını belirtmek istiyorum. Eğitime hep beraber daha fazla ilgi göstermek zorundayız. Bunların birinci şartı da fiziki imkânların ve kapasitelerin geliştirilmesi daha sonra da eğitimin her alanda gelişmesi ilerlemesi için ailelerin ilgi göstermesi, eğitimcilerin daha fazla ilgi göstermesi önemlidir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek Erenler belediye başkanı Cavit Öztürk’e Eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Konuşmaların ardından Sakarya İl Müfütsü İlyas Serenli’nin yapmış olduğu dualar eşliğinde tüm protokol üyelerinin katılımı Erenler İmam Hatip Lisesinin temeli atıldı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]