Erenler İHL ortaokul öğrencileri İstanbul'u gezdi

Erenler İmam Hatip Ortaokulu çeşitli alanlarda başarılı olan öğrencilere yönelik, geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul gezisi düzenledi.

Miniatürk\'ten çok etkilendiler

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen Hadis Ezberleme Yarışması ile Temel Dini Bilgiler Yarışmasında dereceye giren öğrencileri ödüllendirmek için düzenlenen İstanbul gezisine 32 öğrenci ve 7 öğretmen katıldı. Okul bahçesinden sabah erken saatte İstanbul’a yola çıkan kafile, ilk olarak İlim Yayma Cemiyeti Maltepe Halil İbrahim Demir Kız Yurdunda sabah kahvaltısı yaptı. İstanbul gezisinde ilk durak 126 eserin sergilendiği ve dünyanın en geniş maket alanına sahip Miniatürk oldu. Ülkemizdeki ve yurtdışındaki önemli mimari eserlerin 25 kat küçültülmüş modellerini görme imkânı bulan Erenler İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Miniaturk gezisi ile kısa sürede Türkiye turu atmış oldular. Kristal Müze ve Çanakkale Zaferi´nin minyatür olarak temsil edildiği Zafer Müzesini de gezen kafile öğle yemeğini İlim Yayma Vakfı Vefa İbnul Emin H.İbrahim İnal Yüksek Talebe Yurdunda yedi. Gezinin öğleden sonraki bölümünde İstanbul´un en büyük camisi ve Mimar Sinan´ın kalfalık eseri olan Süleymaniye Camii´ni gezen öğrenciler Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Mimar Sinan´ın kabirlerini de ziyaret ettiler.

Öğrenciler Panorama 1453\'te

Gezide kafilenin en çok etkilendiği ziyaret İstanbul’un fethinin en ince ayrıntısına kadar inceleme imkânının sunulduğu Panorama 1453 Müzesi oldu. İstanbul’un fethini anlatan dev panoramik resmi heyecanla inceleyen öğrenciler, atalarının başarıları ile gururlanma fırsatı buldular. İstanbul’un fethini 3 bin m2 alan üzerinde anlatan, üzerinde savaş sahnelerinin, dönem kıyafetlerinin ve savaş silahlarının resmedildiği 38 metre çapındaki dev panaromik resim, sadece öğrenciler tarafından değil tüm ziyaretçiler tarafından ilgi ve merakla izleniyor. Bunun yanında kubbedeki bulut kümesinin içerisinde yer alan gizli Fatih Sultan Mehmet portresi ve ilk girişte kapalı bir mekâna girildiği halde yüreklerde ferahlık uyandıran ortamı da öğrencilerin bir hayli ilgisini çekti.

İstanbul\'un en meşhur camiilerini gezdiler

Fetih coşkusunu yaşayan öğrenciler, Panorama 1453 Müzesi´nden sonra Sultanahmet Meydanı´na geçti. Sultanahmet Camii‘ni gezen öğrenciler Gülhane Parkı´na oradan da Eyüp Sultan Camii’ne geçtiler. İstanbul gezisinden gece geç saatlerde Adapazarı’na dönen Erenler İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, zevkli ve bir o kadar da yorucu geçen bir günün ardından, okul yöneticilerine ve öğretmenlerine gezi nedeniyle teşekkür ettiler.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]