Erenler Bilgi Evi törenle açıldı

Erenler Belediyesi tarafından yapılan, Erenler Belediyesi Bilgi Evi ve yenilenen Halk Eğitim Merkezi hizmet binası düzenlenen coşkulu bir törenle açıldı.

Erenler Belediyesi tarafından Sakarya Caddesi üzerindeki Belediyenin eski hizmet binasında gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında hizmet vermeye başlayan Erenler Belediyesi Bilgi Evi ve Halk Eğitim Merkezi’nin resmi açılış töreni kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımı ile gerçekleşti. Törene Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, Söğütlü Belediye Başkanı Ertuğrul Özcan, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Jandarma Komutanı Binbaşı Zafer Özden, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri, Muhtarlar, Kursiyerler ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

“7 / 24 hizmet”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı\'nın okunmasıyla kürsüye gelerek açılış konuşmasını gerçekleştiren Erenler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulvahid Uygar, “Merkezimizde ve diğer tüm kurslarımızda hafta içi hafta sonu sabah akşam 7/24 hizmet vermekteyiz. 2009 yılında 55 kurs ve 715 kursiyerle başladığımız yolculuğumuza şuanda resmi verilerle 557 çeşit kurs 11 bin 424 kursiyerle hizmetimize devam etmekteyiz. 2010 yılında göreve başladığımızda bir tek dersliği bulunan kurumumuz şu anda erenler satında her mahalle ve köy semte yayılmış durumda bulunmak üzere 61 dersliğe sahiptir. Birçok bina ve kurs yerini bedelsiz halkımızın hizmetine sunan Belediye Başkanımız Cavit Öztürk’e ve ekibine, ayağının tozu ile gelir gelmez sınavlara hazırlanan genç öğrencilerimize kaynak kitap ve test araçları sunarak destekleyen ilçe kaymakamımız Mehmet Mızrak bey’e, okul aile birliği üyeleri ve velilerimize, inşaatlar süresince sabır gösteren bölge halkımıza huzurlarınızda teşekkür ederim” dedi.

“Erenlerde oturanlara ücretsiz kurs”

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yapmış olduğu konuşmasında Bilgi Evi ile Erenlerde önemli bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirmekten mutlu olduklarını dile getirerek şöyle konuştu. Öztürk, “Kurduğumuz Bilgi Evi ve Halk Eğitim Merkezinin hizmete girmesi ile geleceğimizin olduğu gibi günümüzün de teminatı gençlerimizin gelişimine büyük katkı sağlayan ve özellikle Erenler ilçesinde oturuyor olmayı şart koştuğumuz gelir seviyesi düşük ailelerimizin çocuklarına ücretsiz KPSS Lisans - Ön Lisans, YGS – LYS, ALES ve YDS gibi birçok sınavlara hazırlık kurs hizmetlerini vermekteyiz” dedi.

“Özel kuruluşların ayarında eğitim”

Başkan Öztürk konuşmasının devamında, “Sakarya’da birçok özel kuruluşların ayarında eğitim vermekte olan ve mülkiyeti Belediyemize ait olan Bilgi Evi Halk Eğitim Merkezi’nin ana merkez binasında 11, Sakar Baba merkezinde 7 olmak üzere ilçemizin genelinde 21 ayrı noktada toplam 61 derslikte 557 farklı kurs çeşidi ile yaklaşık 12.500 vatandaşımız KPSS Lisans - Ön Lisans Kursları, 357 kişinin yararlandığı LYGS Üniversite hazırlık Kursları, Gençlerimizin Üniversiteye yerleşmelerinde Yüzde 90 gibi yüksek başarı oranını yakalayan Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümüne Hazırlık için Resim Kursları ve 450 Öğrencinin faydalandığı Mental Aritmetik Kursları gibi 557 farklı kurs hizmetlerimizden faydalanmaktadır. Erenler Belediyesi olarak her yıl ortalama Bir Milyon Lira Eğitime destek sağlamaktayız. Bu yıl yaptırmakta olduğumuz İmam Hatip Lisesinden dolayı bu yıl Eğitime verdiğimiz destek bu rakamın çok daha üstünde olacak. Erenler Bilgi Evi ve Halk Eğitim Merkezi İlçemize Hayırlı Olsun” dedi.

“Devlet-Millet işbirliğinin sonucu”


Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak ise törende yapmış olduğu konuşmasında, “Bugün Devlet, Belediye, Özel idare ve Millet işbirliğinin sonucu olarak ortaya çıkan bu güzide binanın açılışında Halk Eğitim Teşkilatımızın ve Belediyemizin sevincini paylaşan tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Fiziki mekânlar personelin motivasyonu açısından çok önemli. Bu güzel mekânda personelimizin yeni bir ruh ve heyecanla hizmet vereceğine gönülden inanıyorum. Halkımızın açılışa olan yoğun ilgisi, kursiyerlerimizin her zaman gözlerinde gördüğüm memnuniyet ifadesi, Erenler Halk Eğitim hizmetlerinin vatandaşlarımız tarafından benimsendiğinin açıkça göstergesidir. Amaçları halka hizmetten başka bir şey olmayan teşkilatımızı yarışmalarda kazandığı çeşitli ödüllerden dolayı da ayrıca kutlamak istiyorum. Hizmet binamızın halk eğitim teşkilatına tahsisinde ve yenilenmesinde emeği geçen Erenler Belediye Başkanımıza ve tüm ilgililere teşekkür ediyor, bu çalışmanın tüm Sakarya’mıza örnek teşkil etmesini hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyor saygılar ve sevgiler sunuyorum” dedi.

“Kursiyerlerden halk oyunları gösterisi”

Protokol konuşmalarının ardından Bilgi Evi ve halk Eğitim Merkezi Öğrencileri tarafından Halk oyunları gösterileri sunuldu. Daha sonra binanın açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri ile birlikte vatandaşlar Bilgi Evi ve Halk Eğitim Merkezi binasını gezerek Erenler Belediyesi tarafından ikram edilen kokteyl ile program sona erdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]