Erenler Belediyesi'nden borç yapılandırma çağrısı

Erenler Belediyesinden yapılan açıklamada Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borcu bulunanların borçlarını yapılandırma işlemlerinin başladığı bildirildi.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, kamuoyunda “torba yasa” olarak bilinen 6552 sayılı “iş kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamalerde değşiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılması” hakkında kanunu resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Söz konusu kanun kapsamında belediyelere ödenen Emlak ve Çevre temizlik vergileri borçlarının yeniden yapılandırılabildiğini belirten Öztürk, yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların 01 Aralık 2014 saat 17:00’ye kadar başvuruda bulunması gerektiğini belirtti.

Bu kanunun indirim ve borçları taksitlendirme olanağı sağladığını belirten Başkan Öztürk, “kanun kapsamında 30 Nisan 2014 tarihine kadar kesinleşmiş olan Emlak ve ÇTV borçları yapılandırılabilecek. Vatandaşlarımız borçlarını peşin ödeyebileceği gibi, iki ayda bir ödeme koşulu ile 6-9-12-18 taksitler halinde ödeme de yapabilecek” ifadelerini kullandı.

Belediye yetkilileri ise yoğunluk yaşanmaması için yapılandırma işlemlerinin son güne bırakılmaması konusunda vatandaşların gerekli hassasiyet göstermelerini istedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]