Erenler Belediyesi ve İŞKUR arasında ortak protokol

Erenler Belediyesi ile Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından düzenlenen ortak protokol ile Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 37 kişi çeşitli hizmetlerde çalıştırılmak üzere Erenler Belediyesi'nde istihdam ediliyor.

İstihdamın arttırılarak işsizliğin düşürülmesi ve kamu kurumlarının ihtiyaçlarını gidermeye yönelik 8 aylık dönemler halinde toplum yararına çalışma programı dahilindeki 4’ü erkek 37 kişilik TYP ekibi Erenler Belediyesi'nde çalışmalarına başladı. Belediyenin Meclis Toplantı Salonu'nda Belediye yetkilileri ile biraraya gelen TYP ekibi, uyulması gereken kurallar ve yapılacak olan işler hakkında bilgi alarak görevlerine başladı.

TYP dahilinde yapılacak olan hizmetler kapsamında; Genel Temizlik, Çevre düzenlemesi ve bakım-onarım, kamu yararına kullanılan binaların bakım onarım ve temziliği, park ve yeşil alanların bakımı, kış ayında kötü hava koşullarında karla mücadele yapılması ve çöplerin toplanması, İhtiyaç duyulan belediye hizmetlerinin yerine getirilmesinin sağlanması, vatandaş memnuniyetini arttırılması, katma değer oluşturarak işe girme güçlüğü içerisinde olanların istihdamını sağlamak yer alıyor.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]