Erenler Belediyesi Binasına Başbakanlıktan Onay Geldi

Erenler Belediyesi yeni hizmet binasının yapımı için, Sakarya Milletvekili Sn. Hasan Ali Çelik ve Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ün yoğun çabaları sonucunda başbakanlık onayı çıktı.

Başbakanlıkta benzer yüz dosya olmasına rağmen, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik’in yoğun girişimleri sonucunda, Öztürk’ün Yeni Belediye Hizmet Binası projesi ilk onay alan proje oldu.

Öztürk Çalışmaları Yoğunlaştırdı

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Sakarbaba Caddesi üzerinde yapacağımız yeni hizmet binamız, Başbakanımızın almış olduğu tasarruf tedbirleri nedeniyle askıya alınmıştı. Artık Sakarya Milletvekilimizin ve şahsımın yoğun çabaları neticesinde Başbakanlıktan yeni hizmet binamızın onayını almış bulunmaktayız.Projelerimiz hazır, son hesaplamalar yapılıp ihaleye çıkarılacak yeni hizmet binamız 18 ay içinde bitecektir” dedi.
Sakarya’nın En Akıllı Binası

Başkan Öztürk Erenler'in en işlek caddelerinden biri olan Sakarbaba Caddesi üzerinde toplam 6783 metrekare alanda yapılacak olan yeni belediye hizmet binasının özellikleri hakkında şunları sözlerine ekledi;

Yeni Belediye Hizmet Binamız; 3 katlı olup, toplamı 6600 metrekaredir. Yeraltında 32 araçlık otopark ve arşiv ihtiyacını karşılayan bölümleri olan bodrum kattan oluşacaktır.

Elektrik kesintilerinde otomatik jeneratör, su kesintilerinde ise uzun süre su ihtiyacını karşılayacak su deposu yapılacaktır.
Öztürk, binanın ısıtma, soğutma, havalandırma gibi özelliklerinin en son teknoloji kullanılarak yapılacağını, binada son sistem bilgisayar ağına bağlı yangın söndürme sistemi kullanılacağını, katlarda yerden yükseltilmiş döşeme yapılarak bütün teknik donanım ve kablo ağlarının buradan geçerek görüntü kirliliğinin engelleneceğini ve binanın birçok bölgesinde kameralı güvenlik sistemi uygulanacağını söyledi.
Erenler'e Yakışır Bir Hizmet Binası Olacak

Öztürk; “ihale aşamasında olan yeni hizmet binasının 18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasını hedeflediklerini belirterek, binanın caddeye bakan cephesi önünde, tüm halkımızın faydalanacağı park ve tören alanı, ayrıca binanın üstünde halkımızın dinlenebileceği büyük bir terasta yapılacaktır. Bina içinde, teras katına kadar ulaşacak panoramik asansör yapılacaktır. Bina içerisinin orta kısmında sergi salonu olup burada halkın göz zevkine hitap edecek 6 metre yüksekliğinde ışık oyunları ile desteklenen sicimli su perdesi şeklinde süs havuzu yapılacaktır. Zemin kattan itibaren teras katına kadar büyük bir galeri boşluğu olup böylelikle gündüz bina içerisinde doğal ışık girmesi sağlanarak elektrik tasarrufu sağlanacaktır. Veznelerde ise vatandaşımızın bunalmadan bekleyeceği bekleme salonu ve numaratik gişe sistemine geçilecektir. Tüm giriş çıkışları otomatik sistemli kapılarla sağlanacaktır” dedi. 

Öztürk ayrıca “Engelli vatandaşlarımızı da unutmayarak binaya rahat bir şekilde giriş çıkış yapmaları sağlanacaktır. Bundan sonra da belediye olarak çalışmalarımızı yeni binamızda halkımıza daha iyi hizmet vermek için tüm gayretimizle çalışarak sürdüreceğiz” dedi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]