Erenler Anadolu Lisesi Turizm Haftası'nı kutladı

Erenler Anadolu Lisesi’nin hazırladığı Turizm Haftası kutlama programı, Erenler Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı.

Sakarya’nın Turizm güzelliklerinin ayrıntılı bir şekilde yer aldığı kutlama programına; Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak, Erenler Belediye Başkan Vekili Ali Akdeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, kurum amirleri, okul müdürleri ile kalabalık bir veli grubu ve öğrenciler katıldı

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programda, Okul Müdürü Adnan Gürbüz yaptığı açılış konuşmasında son günlerin güncel konusu Sapanca Gölü ile ilgili daha önce yazmış olduğu bir şiiri de okuyarak dinleyenleri duygulandırdı.

Okulun coğrafya öğretmeni Burcu Köse’nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrencilerin seslendirdiği Türkiye’nin ve Sakarya’nın güzelliklerini konu alan şiirler büyük beğeni topladı. Bölgelerimizin doğal güzelliklerine yer veren kısa sunularla ülkemizde turizme kaynaklık edecek ve bu potansiyeli arttırmaya yetecek yerler tanıtıldı.

Programda Sakarya’nın her ilçesine ait doğa güzellikleri ve görülmesi gereken yerlerle beraber, yöre halkından söyleşilerin de yer aldığı sunumlar yapıldı.

‘Turiste Yol Tarifi’ adlı kısa oyunla halkımızla turistler arasında geçen diyalogların güldürücü yönüne yer verilerek seyircilere eğlenceli anlar yaşatıldı.

 Müzik Öğretmeni tarafından hazırlanan “Memleketimden Türküler” korosu ile dinlenen yöresel müzikler misafirlerin kulaklarının pasını sildi.

Program sonunda İlçe Kaymakamı Mehmet Mızrak, programı hazırlayanlara ve katılımcılara teşekkür ederek,  Sakarya’nın tanıtımında hepimizin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Erenler Anadolu Lisesi Öğretmenleri Pelin Gürel Karakurt, Nuray Yalçın, Burcu Köse, Deniz İlaçan, Fahriye Taylan ve Fatih Şahin’in rehberliğinde öğrencileri tarafından hazırlanan programın ardından davetlilere yöresel yiyeceklerimizden oluşan çeşitli ikramlar yapıldı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]