Erdemir, 1. Meyvecilik Fuarı'nı değerlendirdi

Sakarya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Antalya’da düzenlenen 1. Meyvecilik Fuarı\'nda stant açtı.

Fuarı değerlendiren İl Müdürü Mehmet Erdemir, fuarın en renkli standının Sakarya standı olduğunu ve yaklaşık 150 kişilik bir ekiple Sakarya’ya özgü müşküle üzümü ve ayvanın tanıtımını yaptıklarını belirtti.

24-26 Ekim tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen Frutech 1. Meyve Yetiştiriciliği ve Teknoloji Fuarı’nda Sakarya standı büyük ilgi gördü.

"Sakarya standı, fuarın en renkli standı..."

Erdemir, düzenlenen fuar hakkında şu bilgileri verdi: “Frutech 1. Meyve Yetiştiriciliği ve Teknoloji Fuarı\'nda, Sakarya tarafından ülke üretiminin yaklaşık üçte biri üretilen ayva ile Sakarya’ya özgü yoğun üretimi yapılan müşküle üzümünün tanıtımı yapıldı. İl müdürlüğümüzce koordine edilen fuar organizasyonuna 80 çiftçi, 40 teknik eleman ve 30 il genel meclisi üyesi olmak üzere 150 kişi ile iştirak edilmiştir. Sakarya standı fuarın en renkli standı olmuş ve ilgi odağı haline gelmiştir.”

Sakarya’da özel bir iklim ve toprak şartlarına sahip olan Pamukova ve Geyve ilçelerinde üretilen 60 bin ton ayva ile 40 bin ton müşküle üzümünün Türkiye ve dünya pazarlarına tanıtılmasının hedeflendiğini kaydeden Erdemir, “Uganda Cumhuriyeti Büyükelçisi Johnson Agara Olwa ve eşi uzun süre standımızı incelemiş, irtibat telefonları almış, ürünlerimizin tadına bakmış takdirlerini ifade etmiştir. Ayrıca genel müdür yardımcıları, daire başkanları, il müdürleri, özel sektör temsilcileri, üniversite öğrencileri ve hocaları, çiftçiler standımıza yoğun ilgi göstermişlerdir” dedi.

Sakarya İl Özel İdaresi ve Ziraat Odası\'nın katkılarıyla gerçekleştirilen fuarda ürünlerin tanıtımının yanında, çiftçilerin ve teknik personelin meyvecilik sektörü ve teknolojileri ile ilgili bilgilenmelerinin de sağlandığını kaydeden Erdemir, “Açtığımız stantta, İlimizde üretilen ayva, üzüm, fındık meyveleri, ayva ve kabak lokumu ikramları çok beğeni kazandı” diye konuştu.

"Sakarya’nın partner il olmasını talep ettiler"

Sakarya İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Erdemir, Sakarya’nın ürünlerinin tanıtımının yapıldığı fuara Sakarya’nın mührünü vurduğunu belirterek, “Teknik elemanıyla, üreticisiyle Sakarya, fuarda iyi temsil edildi. Bundan sonra da bu tür etkinliklerde Sakarya ve ürünlerini tanıtmaya edeceğiz ve elimizden gelen özveriyi göstereceğiz” dedi.

Fuarı organize eden firma yetkililerinin, fuarda gösterilen performans üzerine teşekkür belgesi takdimi yaptıklarını kaydeden Erdemir, “Önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan fuarda Sakarya’nın partner il olmasını talep ettiler” şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]