Erasmus projesi olan "DETICE" programı SAÜ'de başladı

Avrupa Birliği (AB) Erasmus Yoğun Program Projesi olan \'The Development of Entrepreneurship Through Interactive encouragement of Creativity in Education (DETICE)\' programının açılışı Sakarya Üniversitesi\'nde (SAÜ) yapıldı.

SAÜ koordinatörlüğünde 19 Ocak - 1 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenecek AB Erasmus Yoğun Program Projesi ‘DETICE’ programının açılış töreni SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen müzik dinletisi ile açılışı yapılan DETİCE programına Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, İtalya, Litvanya, Portekiz, Romanya ve İspanya\'dan 85 akademisyen ve öğrenci katıldı. SAÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Titrek koordinatörlüğünde yürütülecek olan DETICE projesinde, eğitimde yaratıcılık becerilerini geliştirerek, girişimci ruha sahip öğrenci ve öğretmen adaylarının yetiştirilmesini hedefleniyor. Projeye katılım gösteren öğrenciler için eğitsel ve öğretici yaklaşımlardan yararlanılacak.

Projede ağırlıklı olarak akademik sunumlara ve çalıştaylara yer verilecek. Programın ilk aşamasında farklı ülkelerden akademisyenler uzmanlık alanlarına göre yoğunlaştırılmış programın ana konularını içeren akademik sunumlarını paylaşacak, sunumlar esnasında soru cevap, durum çalışmaları, grup tartışmaları ve gösterim tekniklerinden yararlanılacak. Programın ikinci aşamasında ise öğrencilerin katılımında akademisyenlerin yönlendirdiği çalıştaylar düzenlenecek. Katılımcıların ilgi ve uzmanlık alanlarına göre gruplandırılacak çalıştaylarda, grup tartışmaları, beyin fırtınası ve proje temelli aktiviteler gibi öğretim yöntemlerinden yararlanılacak. Proje kapsamında ayrıca Türk sanat müziği konseri, okul ziyaretleri, İstanbul ve İznik\'e kültürel geziler de düzenlenecek.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]