EPDK'dan Lisans Çıktı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin hidroelektrik santrali için EPDK'dan lisans çıktı. Sakarya Nehri üzerine 70 milyon Dolarlık yatırımla kurulacak olan hidroelektrik santrali kullanım süresi boyunca Sakarya'ya 600 milyon Dolar katkı sağlayacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya Nehri üzerinde yaptırılacak hidroelektrik santrali için Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) tarafından lisans verildi. Hidroelektrik santrali kurulabilmesi için en önemli aşama olarak kabul edilen lisans işlemlerinin tamamlanmasının ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ADASU'ya bağlı enerji şirketi proje ihalesine çıkıyor. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan kesin proje ihalesinin sonuçlanmasıyla birlikte hidroelektrik santralinin yapımı için ihale süreci başlatılacak. Sakarya Nehri üzerine 70 milyon dolarlık yatırımla kurulacak olan hidroelektrik santrali kullanım süresi boyunca Sakarya'ya 600 milyon dolar katkı sağlayacak.

Sapanca'dan şehre içme suyu sağlanmasında kullanılan ve aylık 1 milyon YTL'ye yaklaşan enerji giderlerini sıfıra indirecek olan hidroelektrik santralleri sayesinde su maliyetleri azalacak. Sakarya Nehri üzerine kuracakları hidroelektrik santralleri ile bir ilki gerçekleştirmeye hazırlandıklarını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, "Şehrimizin enerji haritasını çıkardık. Sakarya Nehri üzerinde geniş kapsamlı sondajlar yaptık. Gördük ki, şehrimize adını veren doğa harikası Sakarya Nehri aslında bir zenginlik kaynağı. Şehrimizin değerlerini yine şehrimizin hizmetinde kullanma anlayışı ile Sakarya Nehri üzerinde 3 adet hidroelektrik santrali kurmak için çalışmalarımızı tamamladık." dedi.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceklerini ifade eden Duran, 'Kazanan ve kazandıran belediyecilik' anlayışını gündeme getirdiklerini, hidroelektrik santrallerinden elde edilen gelirle belediyenin çok daha hızlı hizmet üreten bir yapıya kavuşacağını sözlerine ekledi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]