Engelsiz Su Sporları projesi hayata geçiliriyor

Sakarya’daki engelli vatandaşların yüzme ve dalış gibi su sporlarıyla tanışmasını sağlamak amacıyla tasarlanan ‘Engelsiz Su Sporları’ projesi Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü, Adapazarı Halk Eğitim, Sakarya GSM, Sakarya Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanlığı ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Sakarya İl Temsilciliği iş birliği ile hayata geçiriliyor.

İşbirliği kapsamında ilk etapta 12 kişiden oluşan engelli vatandaş grubuna eğitim verilmesi planlanıyor. Yüzme ve dalış için havuz eğitimleri Sakarya Olimpik Yüzme Havuzunda, deniz dalışı eğitimleri ise Kocaeli-Karamürsel’de faaliyet gösteren, engelli dalışına uygun olarak dizayn edilmiş tesislere sahip KARSAD’tan hizmet alımıyla gerçekleştirilecek. Teorik ders eğitimleri ise Sakarya ili sınırları içinde engellilerin rahat hareket edebilecekleri bir salonda gerçekleştirilecek. Salon, projenin hayata geçirilmesinden sonra kesinlik kazanacak. Engellilere eğitimleri alanlarında uzman olan eğitimciler Recep Şen, Serra Sönmez Şen, Yusuf Yıldız, Bayram Çakıcı, Zeki Şirinoğlu tarafından verilecek.

Amaç: Engellilere her türlü imkanı sunmak

Sakarya Ortopedik Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Selim Özer, Sakarya Yüzme Havuzu\'nda yapılan toplantıda yaptığı açıklamasında, “Ülkemizde olduğu gibi bölgemizde de engelli vatandaşların yüzme, dalış gibi su sporlarına erişimi diğer vatandaşlar kadar kolay olmamaktadır. Bu yönde geliştirilen sosyal politikalar, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının girişimleri sınırlı sayıda engelliye fırsat sunabilmekle beraber engelli vatandaşlarımız çeşitli psikolojik sebeplerin yanı sıra ekipman, eğitmen, alan gibi çeşitli olanakların yetersizliği nedeniyle bu sporlarla tanışamamaktadır. Oysa su sporları hem fiziksel hem de ruhsal sağlık yönünden son derece etkilidir. Bu proje sayesinde engelli vatandaşların birer sporcu, dalıcı veya sualtı fotoğraf sanatçısı olarak topluma yeniden kazandırılması yolunu açabilir. Bu eğitimler sonunda engelli grupların ayrımcılıktan uzak, üretken, fırsat eşitliğine dayalı bir yaşam sürebilmesi ve toplumsal yaşama tam katılımın sağlanması hedefliyoruz” dedi.

Gençlik İlçe Spor Müdürü Sebahattin Güzel ise, “Bu projede engelli arkadaşlara spor yapmak amaçlı her türlü hizmeti yapacağız” şeklinde konuştu.

Adapazarı Halk Eğitim İlçe Müdürü Yalçın Cincirop “Projedeki amacımız engelli arkadaşlarımıza her türlü imkanı sunmak. Engelli arkadaşlarımıza yüzme kursu açacağız. Bundan sonrada dalış kursu vereceğiz. Dalışla ilgilide bir program hazırladık. Bakanlığa sunduk. İlk önce 12 kişi katılacak. Sürekli olarak devam edecek ve sayı olmayacak” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]