Engelsiz Bir Dünya İçin Ankara'ya Gittiler

Engelli çocuklarının eğitim haklarının engellendiği iddiasıyla Sakarya'da yürüyüş yapan engelli  aileleri, seslerini duyurmak için Ankara'ya gitti.  

Adapazarı AKM önünde toplanan ortopedik ve zihinsel özürlüler aileleriyle birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlamak üzere bir araya geldi. Dernek temsilcileri gün nedeniyle engelli çocuklara karanfil dağıttı. Okunan basın açıklamasında, zihinsel ve bedensel engelli derneklerin temsilcileri Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) tarafından özel eğitim kurumlarında eğitim görmek zorunda olan çocuklarına verilen eğitimin engellendiğini iddia etti.

Temsilciler, tüm engellilerin sorunlarını oluşturdukları temsilciler yardımıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Özürlüler İdaresi Genel Müdürlüğü'ne engellilerin karşılaştıkları engelleri aktarmak üzere Ankara'ya gitme kararı aldı. Açıklamaların ardından engelliler aileleriyle birlikte AKM önünden Yenicami Meydanı'na kadar polis eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sırasında engelli çocuklar alkışlar eşliğinde "Okulumu istiyorum", "Okulumu bana geri verin" şeklinde slogan attı. Yenicami Meydanı'na gelen engelliler arasından seçilen dernek temsilcileri, engelliler ve aileleri alkışlar eşliğinde kendilerini bekleyen otobüse binerek Ankara'ya gitti.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]