Engellileri almayan halk otobüslerine ceza uyarısı

Sakarya Ortopedik Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Selim Özen, engelli bireyleri ve 65 yaş üstü vatandaşları almayan özel halk otobüslerinin, 50 tam bilet idari para cezası alabileceklerini söyledi.

65 yaş üzeri engelli bireylerin, refakatçileri ile ulaşım hizmetinden yararlanabilme hakları bulunduğunu, bununla ilgili yönetmeliğin yayınlandığını belirten Özen, “4 Mart’ta ücretsiz seyahat kartı ile ilgili yönetmelik yayınlandı. Buna göre, engelli bireyler ücretsiz seyahat etmelerine imkan tanıyacak kartları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden alabilecekler. 65 yaş üzerinde olan vatandaşlarımızın da nüfus cüzdanlarını göstermeleri yeterli olacak. Bu çerçevede şehirlerarası otobüslerde de engellilerin yüzde 50 indirimli taşınacağı yönetmelikte ifade edildi. Artık engelliler ile 65 yaş üzeri vatandaşlarımız, Türkiye’nin her yerinde bu uygulamadan yararlanabilecek” dedi.

Yönetmeliğe uymayan sürücüler hakkında ceza uygulanacağını da kaydeden Özen, “65 yaş üzeri vatandaşları bir refakatçisiyle otobüse almayan sürücülere idari para cezası uygulanacak. Bu da yönetmelikte, 50 tam bilet fiyatı olarak ifade ediliyor. Eğer özel halk otobüsleri ve belediye denetiminde olan araçlar, engelli vatandaşları ve 65 yaş üzeri vatandaşları almazsa, vatandaşlarımızın bunu gerekli yerlere bildirmelerini istiyoruz “ diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]