Engelliler Hendek'te Buluştu

Hendek Belediyesi Sakarya'da ve Hendek'te bulunan engellilere Hendek Belediyesi Botanik Park'ta iftar verdi.

Hendek Belediyesi Botanik Park'ta gerçekleşen iftar yemeğine Hendek Kaymakamı Harun Kaya, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, LÖSDER Başkanı Nihal Akar, Anadolu Engelliler Federasyonu Başkanı Hülya Özçelik, Sakarya Büyükşehir Engelliler Danışma Merkezi Sorumlusu Hafizullah Kadiri, Altınokta Körler Derneği Sakarya Şube Başkanı Yüksel Başkesen, Hendek Tüm Engelliler Dernek Başkanı Emin Demir ve çok sayıda engelli vatandaş ile yakınları katıldı.

Yemeğe katılanlarla tek tek ilgilenen Başkan İnci, "Aslında niyetimiz iftarda sizleri evlerinizde ziyaret etmekti. Fakat hepinizi ziyaret etme durumumuz olamayacağı için sizleri buraya davet ederek hep birlikte olmak istedik. Sizlerle birlikte yaptığımız çalışmalarla örnek kent olarak seçildik. Hepimiz bu ilçede ortak alanları paylaşıyoruz. Sizlerin derdi bizim derdimizdir. Elimizden geldiğince sizlerin sorunlarını gidermeye yardımcı olacağız" dedi.

Hendek Kaymakamı Harun Kaya ise Hendek Belediyesi'nin engelliler için yaptığı çalışmaların Türkiye'ye örnek olduğunu söyleyerek, "Belediyemiz, akülü araç, manuel araç gibi engellilerin fiziksel ihtiyaçlarını karşılayacak hizmetleri fazlasıyla yerine getirdi. Engellilerin eğitimiyle ilgili de geçtiğimiz yıllarda bir çalışma yapmışlardı. Eğitime daha fazla önem verilmesi gerekiyor. Bununla ilgili bu yıl daha fazla çalışma yapılacağına inanıyorum. Bizde üzerimize düşeni yapmaya hazırız" diye konuştu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]