Engelliler Haftası Coşkuyla Kutlandı

Engelliler Haftası nedeniyle Adapazarı Kanada Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından bir etkinlik düzenlendi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Okul Müdürü Nesri Girgin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Nesri Girgin, "Okulumuz 2001'de faaliyet başladı. 7 yıldır engelli yavrularımızın daha iyi bir yaşam süremsi için mücadele ediyoruz. Okulmuzda öğrenciler zorunlu eğitimi tamamlıyor. Ayrıca İş Eğitim Merkezi'nde 21 yaşına kadar ki çocuklar eğitiliyor. Burada eğitim 3 yıl sürüyor. Okulumuzun her sınıfında 2 öğretmen görev yapıyor. Amacımız, engelli yavrularımızın toplumun içinde bizimle birlikte hayatını normal bir şekilde sürdürmesini sağlamaktır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise, "Bu yavrularımız, Allah'ın gönderdiği sağlık elçileridir. Biz sağlığımızın kıymetini bilmeliyiz. Engelli yavrularımız kendilerine acınmasını istemiyor. Diğer insanlar gibi yaşamak istiyor. Burada özveriyle görev yapan öğretmenlerimize içten teşkkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Ardından Kanada Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri, 'ah kalbim', 'duydum ki unutmuşsun', 'yaranamadım', 'Katibim', 'Bir taş attım pencereye' şarkılarını söyledi. Öğrenciler ayrıca, 'parayı veren düdüğü çalar' ile 'küçük şeyler' tiyatro oyunlarını sergiledi, step, horon ve pandomim gösterisi sundu. Öğrencilerin performansı büyük beğeni topladı.

Etkinlik, Vali Atak'ın okul öğrencilerinin yaptığı el işi ürünlerin yer aldığı sergiyi gezmesiyle sona erdi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]