Engelliler de düşünüldü

Sakarya Atatürk Spor Salonu’nun hemen yanında bulunan Lütfü Yaman Çok Amaçlı Spor Salonu bundan sonra Bedensel Engelli sporcular ve Özel Sporcuların kullanımına tahsis edildi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Sakarya İl Temsilcisi Selim Özen yaptığı açıklamada Sakarya’da yaşayan Bedensel Engelli sporcular ve Özel Sporcuların bundan sonraki sportif faaliyetleri ve antrenmanları konusunda karşılaşmış oldukları zorlukları aşabilmek adına yaptıkları çalışmalar doğrultusunda Sakarya Atatürk Spor Salonu’nun hemen yanında bulunan Lütfü Yaman Çok Amaçlı Spor Salonunun bundan sonra Bedensel Engelli sporcular ve Özel Sporcuların kullanımına tahsis edildiğini söyledi.
Sakarya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Salih Koşu başta olmak üzere Şube Müdürleri Ali İhsan Çokan, Spor Şube Müdürü Bülent Kasım, Tesisler Şube Müdürü Cihat Sancak ve Adapazarı İlçe Müdürü Aziz Aracı’nın katkılarıyla daha önce boks ve güreş salonu olarak kullanılan Lütfü Yaman Çok Amaçlı Spor Salonunun bundan sonra engelli sporcuların kullanımına açık olacak.

Sakarya\'da bir ilk

Özen, Sakarya’da yaşayan bedensel engelli ve özel sporcuların uygun mimari özellikte ulaşılabilir ve erişebilir bir salonun kullanım için tahsis ederek bu alanda Sakarya’da bir ilki gerçekleştiren İl Müdürü Salih Koşu’ya ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Özen, engelli spor salonunun en büyük avantajının engelli bireylerin toplu taşıma araçlarını da kullanarak rahatça tek vasıta ile ulaşımına ve erişimine uygun özellikte olması olduğunu belirterek, "Şehir merkezine yakınlığı otobüs terminaline yakın olması ilçelerden gelen engelli sporcularımız içinde büyük kolaylık. İlimizde masa tenisi, okçuluk, kano, halter ve diğer branş ve takım sporlarını yapabileceğimiz uygun özellikte olması ilimizde aktif spor yapan çeşitli ulusal başarıları olan 30 engelli ve özel sporcumuz için büyük kolaylık sağlayacaktır” dedi.

Bundan sonraki hedeflerinin 2016 Olimpiyatlarda Paralimpik alanda farklı spor branşlarında Engelli Milli Sporcu çıkarmak olduğunu kaydeden Özen, “Sportif çalışmalarımız bu doğrultuda kurumsal ve profesyonel anlayış içinde gerçekleştirerek ilimizi bu alanda da temsil etmek istediğimizi ifade ederek bir ilki gerçekleştirme hedefindeyiz. Bu doğrultudan hareket ile spor yapmak isteyen engelli bireylerimizi bu konuda bilgilendirmek adına Sakar Baba Caddesi Çarşamba Pazarı Yolu Üzerinde Yunus Market yanında bulunan Sakarya Ortopedik Engelliler Derneği ve İl temsilcilik ofisimize ulaşmalarını bekliyoruz” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]