Engelli vatandaşlara akülü araç dağıtıldı

Arifiye ilçesinde ikamet eden ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle tekerlekli sandalye ya da akülü araç alamayan özürlü vatandaşlara, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu el uzattı.

Yeni akülü aracına kavuştukları için çok mutlu olan vatandaşlardan Emrullah Gündoğdu yaptığı açıklamada, “Adeta yeniden doğmuş gibiyim. Nihayet evden dışarı çıkıp, güneşi, baharı, kuşları görebileceğim. Kahvede arkadaşlarımla sohbet edebileceğim. Bunca yıl, maddi imkânsızlıklar nedeniyle evde yatağa mahkûm olarak yaşıyordum. Sesimizi duyup, bizi kırmayan Başkanımız İsmail Karakullukçu\'dan Allah Razı olsun. Allah O\'nu başımızdan eksik etmesin." dedi.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ise;

"Doğuştan ya da sonradan bir takım hastalık ve rahatsızlıklar nedeniyle özürlü olan ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle evlerinde yatağa bağlı kalana vatandaşlarımızı duyduğumuz zaman çok üzülüyoruz. Bütçe olanaklarımız ölçüsünde bazen akülü araç, bazen de tekerlekli sandalye almak suretiyle onları yeniden hayata döndürmeye, toplumla kaynaştırmaya çalışıyoruz. Hayatı o kadar yoğun bir çark içinde yaşıyor, daha iyi yaşam, daha yeni bir araba ve ev için mücadele veriyoruz ki, çoğu zaman etrafımızda olup biteni göremeyebiliyoruz. Halbuki insan hayatı incecik bir pamuk ipliğine bağlı. Kimin başına ne zaman ne geleceği belli değil. Bu yüzden çevremizdeki özürlülerimize karşı daha duyarlı olup, imkânlarımız ölçüsünde onlara yardım elimize uzatmamız gerekiyor. Onları yeniden hayata bağlamamız gerekiyor. Ben yeni araçlarının kendilerine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]